Yleisön häijy temppu sai tennisässän itkemään – "Tämä sattuu todella pahasti"

Kyynelehtivä Laura Siegemund moitti Yhdysvaltojen avoimien yleisöä siitä, kuinka se ei mielestään osoittanut hänelle minkäänlaista kunnioitusta ensimmäisen kierroksen tappio-ottelussa Coco Gauffille.

Kaksinkertainen grand slam -voittaja laittoi amerikkalaisen Gauffin ahtaalle, ennen kuin hävisi pelin kotiyleisön suosikille 3-6, 2-6, 4-6.

Ottelu kesti lähes kolme tuntia, mikä johtui osittain siitä, että 35-vuotias Siegemund otti aikansa pisteiden välissä. Saksalainen antoi usein syöttökellon laskea nollaan, mikä testasi myös 19-vuotiaan Gauffin kärsivällisyyttä.

Viiveet näyttivät raivostuttavan Gauffia, mutta poltti etenkin yleisön päreet. Yhdysvaltalaiskatsomosta hurrattiin Siegemundin virheille ja äänneltiin hänen syöttöjensä aikana.

– Olen hyvin, hyvin pettynyt. He kohtelivat minua kuin olisin paha ihminen, Siegemund sanoi ottelun jälkeen.

– En koskaan tehnyt mitään yleisöä vastaan. Pysyin rauhallisena. En koskaan tehnyt edes elettäkään yleisöä vastaan. Eivätkä he kunnioittaneet minua.

– He eivät kunnioittaneet tapaani pelata. He eivät kunnioittaneet sitä pelaajaa, joka olen. He eivät kunnioita tennistä, hyvää tennistä. Minun on sanottava, että tämä sattuu todella pahasti.

Siegemund ei kiistä aikaavievää pelitapaansa, mutta ei myöskään ymmärrä yleisön reaktiota.

– Siitä ei ole epäilystäkään, että minun pitäisi olla nopeampi... mutta samalla se vain on pelitapani. Olen hyvin hidas. Teen sen itseni vuoksi. En tee sitä toista vastaan. En ymmärrä taputtamista, kun ensimmäinen syöttöni menee ohi, en ymmärrä sellaista.

– Olin hyvin pettynyt. Ajattelin, että menisin sinne ja että minulla olisi hauskaa. Minun on kuitenkin sanottava, ettei minulla ollut hauskaa. Se johtui vain [yleisöstä].

Siegemund yritti pidätellä kyyneleitä puhuessaan lehdistötilaisuudessa pettymyksestään yleisöön, mutta ei kyennyt.

– Tämä lienee ensimmäinen kerta, kun itken lehdistötilaisuudessa, Siegemund sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat