Valkovenäläistähdeltä törkeä temppu kesken ottelun – asiantuntijalta kovia sanoja: "Kauheaa käytöstä"

Tenniksen Miami Openissa koettiin hämmentävä tilanne, kun valkovenäläistähti Viktoria Azarenka jätti ottelun kesken ja lähti kättelemättä vastustajaansa Tshekin 16-vuotiasta Linda Fruhvirtovaa. Asiantuntijana ottelulähetyksessä toiminut Candy Reid-Harrop latasi kovaa tekstiä Azarenkan käytöksestä.

Azarenka oli viime turnauksessa (Indian Wells) murtunut kyyneliin kesken ottelun, eikä ole kertonut tarkempaa syytä purkaukselleen. Miamin turnauksessa Azarenka oli 2-6, 0-3 tappioasemassa Fruhvirtovaa vastaan, kun hän yhtäkkiä käveli tuomarin luokse, kätteli tämän ja lähti pois. 

– Tämä on täyttä kunnioituksen puutetta. Kauheaa käytöstä kokeneelta pelaajalta. Ymmärrän, että hän on pettynyt pelaamiseensa, mutta hän ei edes kätellyt Fruhvirtovaa ennen kuin lähti pois. Se on todella huonoa. Hänen käytöksensä vaikutti iljettävän yleisöä, Reid-Harrop sanoi lähetyksessä. 

– Huolimatta siitä, että kuinka huonosti voi tai pelaa, kuinka yksinäiseksi tuntee olonsa siellä, ei kentältä lähdetä antamatta selitystä, Reid-Harrop jatkoi. 

16-vuotias Fruhvirtova on tekemässä todellista läpimurtoaan, sillä hän eteni jo Miami Openin neljännelle kierrokselle. Miami Open on yksi suurimmista grand slamien ulkopuolisista turnauksista. Edellisen kerran näin nuori pelaaja on ollut neljännellä kierroksella vuonna 2004. 

– En halunnut, että tämä päättyisi näin. "Vika" (Azarenka) on yksi pelaajista, jota ihailin pienenä. Hän on ollut suuri esikuva minulle. Toivon, että hän tuntee olonsa paremmaksi mahdollisimman nopeasti, Fruhvirtova sanoi ottelun jälkeisessä haastattelussa. 

Azarenka kommentoi myöhemmin tapahtunutta.

– Minun ei olisi pitänyt mennä kentälle tänään. Viime viikot yksityiselämässäni ovat olleet erityisen stressaavia. Viime ottelu vaati minulta niin paljon, mutta halusin pelata fantastiselle yleisölle, joka auttoi minut läpi ensimmäisestä ottelusta, Azarenka sanoi tiedotteessa.

– Halusin mennä kentälle pelaamaan, mutta se oli virhe, Azarenka jatkoi.

Azarenka kertoi, että hän aikoo nyt pitää tauon, mutta toivoo palaavansa pian. Hän lähetti myös viestin vastustajalleen.

– Haluan onnitella vastustajaani ja toivoa hänlle onnea turnaukseen ja ammattilaisuran alkuun, Azarenka totesi. 

Katso pääkuvan videolta Azarenkan poistuminen ja Fruhvirtovan haastattelu.

Lue myös:

    Uusimmat