Mainos

Yleislakko lamautti Italian

Ammattiliitot vastustavat hallituksen budjettileikkauksia, jotka niiden mielestä rapauttavat julkisia palveluja ja vahingoittvat maan talouden kasvua. Yleislakko on jo kuudes Silvio Berlusconin vuonna 2001 alkaneen pääministerikauden aikana.

Yleislakko on hiljentänyt Italian tänään. Maan suurimmat ammattiliitot järjestivät lakon vastalauseena hallituksen ensi vuoden budjetille.

Lakko on pysäyttänyt osan juna-, bussi- ja lentoliikenteestä. Italian kansallinen lentoyhtiö Alitalia on joutunut peruuttamaan ainakin 230 lentoa, ja paikallisliikenne esimerkiksi Roomassa ja Milanossa on toiminut rajoitetusti. Myös monet valtion virastot ja koulut sekä sairaalat, pankit ja postit ovat olleet suljettuina.

Ammattiliitot vastustavat hallituksen budjettileikkauksia, jotka niiden mielestä rapauttavat julkisia palveluja ja vahingoittavat pyrkimyksiä kääntää maan talous nousuun.

Yleislakko on kuudes Silvio Berlusconin vuonna 2001 alkaneen pääministerikauden aikana. Edellinen yleislakko järjestettiin vuosi sitten.

- Lakko on täysin hyödytön, vanha rituaali, jolla ei ole minkäänlaista vaikutusta, Berlusconi kommentoi vierailullaan Messinan kaupungissa.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.