Mainos

Yleislakko ajanut öljyvaltio Venezuelan kaaokseen

Lakkoliikehdintä Venezuelassa on keskeyttänyt maan elintärkeän öljyntuotannon. Armeija on yrittänyt turhaan pitää tuotantolaitoksia auki. Lakkojen levitessä yhä uusille aloille hallitus ja oppositio syyttävät toisiaan vallankaappaushankkeista.

Venezuelan kuohunnan yhdeksäs päivä vei lakkoliikkeen maan televisioon. Uutisten katsomisen sijaan presidentille uskolliset väkijoukot ryntäsivät asemille ja studioihin syyttäen televisiota vallankaappauksen lietsonnasta.

Toisaalla oppositio puolestaan laajensi lakkoa; meri- ja lentoliikenne lamaannutettiin ja pankit pysyivät suljettuina.

Venezuelaan kriisin ytimessä on presidentti Hugo Chavez. Hän sai köyhien äänet vaaleissa sosiaalikysymyksillä ja maan uusjako-ohjelmalla.

-Vetoan yhteiskuntaan ja kansalaisiin tietoisen rauhoittumisen puolesta ja toivon, että, kaikki keskittyisivät puolustamaan instituutioitamme - demokratiaamme, perustuslakiamme ja nyt myös öljyteollisuuttamme, Chavez sanoi.

Venezuelassa presidenttiä yrittävät jo toista kertaa vaihtaa maan hemmoteltu ja korruptoitunut eliitti sekä keskiluokka. Heidän mielestään presidentti vie maan konkurssiin. Viime huhtikuussa vallanvaihto onnistui hetkeksi ja Chavezia avoimesti vieroksuva Yhdysvallat ehti jo onnitella. Sitten presidentille uskolliset joukot palauttivat hänet valtaan. Nyt liike on vankempi. Kaduilla oppositio vaatii Chavezin eroa jo suoraan.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 10.12.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.