Mainos

Yle: Tärkeä ekonomistiryhmä lykkäisi osan valtion säästöistä

Talouspolitiikan suuntaa pohtinut työryhmä ehdottaa menoleikkausten ja veronkorotusten jakamista usealle vuodelle, kertoo Yle.

Valtiosihteeri Martti Hetemäen johtama ryhmä myös ehdottaa, että sopeutustoimille haettaisiin eduskunnassa opposition tukea.

Ekonomistien mielestä liian tiukka säästölinja söisi talouskasvun. Sen vuoksi ryhmä ehdottaa, että sopeutustoimet eli leikkaukset ja korotukset jaettaisiin vuosille 2015-2018 eli osin ensi vaalikauden puolelle.

Leikkauksia ja korotuksia tarvitaan yhteensä noin kolmen miljardin euron edestä. Ylen mukaan ensi vuonna näitä tehtäisiin miljardin verran.

Esimerkiksi presidentti Sauli Niinistö on ilmaissut vastustavansa säästöjen testamenttaamista. Myös eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma (sd.) on epäillyt päätösten siirtoa seuraavalle hallitukselle.

Yle kertoo saaneensa haltuunsa myöhemmin tänään julkaistavan raportin. Se on laadittu, koska pääministeri Jyrki Katainen (kok.) on pyytänyt asiantuntijaryhmältä näkemyksiä talouspoliittisten päätösten tueksi.

Raporttia on tarkoitus hyödyntää maaliskuun kehysriihen päätösten valmistelussa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.