Yle: Sampo Kaulanen avautuu lääkeriippuvuudestaan – kiristi lääkäriltä rauhoittavia lääkkeitä: ”Sanoin, että kävelen sillalta alas”

Vieraana julkkiskauppias Sampo Kaulanen 7:18

Sampo Kaulanen on kärsinyt lääkeriippuvuudesta jo vuosia.

Kyläkauppias Sampo Kaulanen on puhunut mediassa avoimesti ongelmistaan alkoholin ja lääkkeiden kanssa. Ylen Perjantai-ohjelmassa Kaulanen muisteli tapahtumia, joiden myötä hän ymmärsi ongelman vakavuuden. Viime heinäkuussa sekavasti käyttäytynyt ja lepositeisiin laitettu Kaulanen vietiin poliisisaattueessa sairaalaan.

Kaulanen oli yrittänyt lääkitä pitkään jatkunutta unettomuutta alkoholilla ja unilääkkeillä. Yhdistelmä oli vähällä tappaa hänet.

– Syke oli yli 200. Sydämen pysähtyminen ei ollut kaukana, Kaulanen kertoo.

Rankka kokemus pysäytti Kaulasen.

 Vaikka se karulta kuulostaakin, ehkä se on ollut parasta mitä minulle on tapahtunut. Se herätti niin voimakkaasti, että hakeuduin psykiatriseen hoitoon sen jälkeen.

Kaulasella on pitkä historia lääkeriippuvuuden kanssa. Hän kertoo Perjantai-ohjelman juontaja Sean Ricksin haastattelussa käyttäneensä nuorempana suuria määriä rauhoittavia lääkkeitä. Toisinaan hän jopa kiristi lääkäreitä saadakseen lääkkeitä.

– Kun lääkäri sanoi, ettei kirjoita lääkettä, sanoin, että kävelen seuraavalta sillalta alas, Kaulanen kertoo.

Kaulanen kertoo salailleensa lääkkeiden syöntiä ja piilotelleensa lääkkeitä. Hän ymmärsi olevansa lääkeriippuvainen, kun ei pystynyt enää olemaan ilman lääkkeitä.

– Jos lääkkeitä syö vieroitusoireita tappaakseen, on jo vahvasti koukussa.

Lähde:Yle

Lue myös:

    Uusimmat