Yle: Poliisi tutkii jälleen Teemu Torssosen osuutta Pekka Katajan murhayrityksessä – "Oletan, että häntä kuullaan epäiltynä"

Toimeenpanitko Pekka Katajan murhan yrityksen, Teemu Torssonen? Näin epäilyistä vapautettu mies vastasi Rikospaikassa 4:32
Toimeenpanitko Pekka Katajan murhan yrityksen, Teemu Torssonen? Näin epäilyistä vapautettu mies vastasi Rikospaikassa.

Ylen mukaan Jyväskylän entistä kaupunginvaltuutettua Teemu Torssonen on jälleen epäiltynä osallisuudesta perussuomalaisten vaalipäällikkönä toimineen ja Jämsän kaupunginvaltuutetun Pekka Katajan (ps.) murhan yrityksessä. Ylen tietojen mukaan epäily olisi avuntoanto tai yllytys Katajan murhan yritykseen.

Torssonen on ollut aiemminkin epäiltynä Katajan murhan yrityksestä, mutta syyttäjä teki hänen kohdallaan jo runsas vuosi sitten syyttämättäjättämispäätöksen.

Kataja yritettiin murhata kotiinsa heinäkuussa 2020 Jämsänkoskella, kun kaksi miestä pääsi tunkeutumaan hänen asuntoonsa valepostipaketin avulla. Kataja pahoinpideltiin henkihieveriin.

Murhan yrityksestä ja törkeästä kotirauhan rikkomisesta syytettiin vuosi sitten helmikuussa vuonna 1979 syntynyttä miestä. Oikeus hylkäsi kuitenkin kaikki syytteet viime vuoden maaliskuussa.

Hovioikeudenkäyntiä lykättiin

Syyttäjä valitti tuomiosta hovioikeuteen, mutta hovioikeudenkäyntiä lykättiin jutun saamien uusien käänteiden takia.

MTV Uutiset uutisoi maaliskuussa, että istuntoa on lykätty ainakin syyskuulle syyttäjien pyynnöstä.

Syyttäjä Janne Kangas vahvisti MTV Uutisille, että syynä on lisätutkinta, jota poliisi tekee perussuomalaisista erotetun Jyväskylän ex-kaupunginvaltuutetun Teemu Torssosen mahdollisesta osallisuudesta tapahtuneeseen. 

– Asiakokonaisuuteen liittyen lisätutkinta on vielä kesken ja kuulemisia tekemättä. Tilanne on sellainen, ettei asiaa ole mielekästä lähteä käsittelemään hovioikeudessa ennen kuin tutkinta on saatu tehtyä, Kangas sanoi aiemmin.

Kuulustelut pian

Torssosen asianajajan Kaarle Gummeruksen mukaan poliisi kuulee Torssosta pian.

– En tiedä, onko kyse uudesta rikosepäilystä ja kuinka vanhoista asioista häntä kuullaan. Oletan, että häntä kuullaan epäillyn asemassa, Gummerus kertoo MTV Uutisille.

Gummerus ei tiedä, mistä rikoksesta Torssosta nyt epäillään.

Ylen mukaan poliisilla on murhan yrityksen tutkinnassa myös uusi epäilty, pirkanmaalainen 30–40-vuotias mies. Gummerus ei tiedä uudesta epäillystä.

– Tämä on poikkeuksellinen tilanne, että ensin tehdään syyttämättäjättämispäätös ja sitten aloitetaan uudestaan tutkinta. Jos kuulustelut antavat aihetta, syyttäjät voivat peruuttaa syyttämättäjättämispäätöksen ja tehdä uuden syyteharkinnan. Se on hyvin harvinaista, Gummerus sanoo.

Perussuomalaisten vaalipäällikkö Pekka Kataja MTV:n haastattelussa – murhan yritystä käsitellään oikeudessa, MTV paikalla 8:27
Katso miten perussuomalaisten pahoinpidelty vaalipäällikkö Pekka Kataja kommentoi MTV Uutisille oikeudessa pahoinpitelyään.

Lue myös:

    Uusimmat