Yle: Teemu Torssosen veli epäiltynä osallisuudesta Pekka Katajan murhan yritykseen

Entisen Jyväskylän kaupunginvaltuutetun Teemu Torssosen veli on epäiltynä osallisuudesta Jämsän kaupunginvaltuutetu Pekka Katajan (ps.) murhan yritykseen. Asiasta uutisoi Yle omiin tietoihinsa vedoten.

Päivitys 26.9.2022: Syyttäjä teki asiassa syyttämättäjättämispäätöksen. Lue aiheesta täältä: Syyttäjä vapautti Teemu Torssosen veljen rikosepäilyistä liittyen Pekka Katajan murhan yritykseen.

Asia on Ylen mukaan veljen osalta jo syyteharkinnassa. Veli on kiistänyt osallisuutensa tapahtuneeseen.

Syyttäjä on vahvistanut tiedon syyteharkinnasta Ylelle. Syyttäjä ei kuitenkaan paljasta, mistä veljeä tarkalleen epäillään.

Yle on uutisoinut aiemmin viime keväänä, että myös Torssonen itse on ollut jälleen epäiltynä osallisuudesta vaalipäällikön murhan yritykseen, vaikka syyttäjä teki hänen kohdallaan syyttämättäjättämispäätöksen viime vuonna.

Perussuomalaisena vaalipäällikkönä toiminut Kataja yritettiin murhata kotiinsa Jämsänkoskella heinäkuussa 2020. Kaksi miestä oli päässyt tunkeutumaan miehen asuntoon pakettikuriiria esittämällä. Kataja pahoinpideltiin henkihieveriin. Rajua väkivallantekoa on epäilty poliittiseksi, mutta teosta ei ole toistaiseksi tuomittu ketään.

Vuoden 2021 alulla rikoksesta syytettiin oikeudessa vuonna 1979 syntynyttä miestä. Oikeus hylkäsi kaikki syytteet hänen osaltaan näytön puutteen takia. Syyttäjä valitti hovioikeuteen.

Hovioikeudenkäyntiä kuitenkin lykättiin uusien käänteiden takia. MTV Uutiset kertoi keväällä, että istuntoa on lykätty ainakin syyskuulle.

Ylen mukaan tutkinnan käänteiden takana on Torssosen entisen puolison kertomukset tapahtumista.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja