Mainos

Yle: Ministeriö lähetti lakiarviointiin vanhat pykälät, ei halunnut median tarttuvan uusiin

Alkoholilain uudistusta valmisteleva sosiaali- ja terveysministeriö lähetti osin vanhat pykälät lainsäädännön arviointineuvoston syyniin, kertoo Yle. Taustalla oli se, että ministeriö ei halunnut keskeneräisten kaavailujen päätyvän mediaan liian aikaisin.

Alkoholiuudistusta valmisteleva hallitusneuvos Ismo Tuominen sanoo Ylelle, että ministeriöllä oli huhtikuussa kymmeniä pykälämuutoksia lausuntojen pohjalta, mutta niitä ei tarkoituksella haluta julkisuuteen.

– Arviointineuvosto muistutti onneksi minua maaliskuussa, että heille ei kannata lähettää uusia versioita lakipykälistä, koska ne tulevat heidän kauttaan julkisiksi. Niinpä lähetin heille sopimuksen mukaan vain vanhat pykälät. Miksi? Koska sellaisia luonnoksia, joista kaikista ei ole poliittisesti sovittu, ei pidä päästää ennenaikaisesti mediaan, Tuominen sanoo Ylelle.

Tuomisen mukaan merkittäviä muutoksia lain vaikutuksiin ei ole tulossa.

Tuomisen mukaan lakiluonnoksen kaikki isoimmat asiat on linjattu poliittisessa valmistelussa ja toimitettu arviointineuvostolle luettavaksi.

Lainsäädännön arviointineuvoston puheenjohtaja Leila Kostiainen sanoo Ylelle, että "tällaista ohjetta meiltä ei ole voinut missään tapauksessa lähteä ja me emme missään tapauksessa sovi ministeriön kanssa siitä, että he lähettävät vanhoja pykäliä".

– Me kerromme ministeriöille, että meille tulee lähettää mahdollisimman valmis hallituksen esitysluonnos. Ohje löytyy arviointineuvoston nettisivuilta, Kostiainen huomauttaa.

Samoilla linjoilla on arviointineuvoston sihteeri, arviointineuvos Meri Virolainen. Hänen mukaansa mitään sopimusta vanhojen pykälien lähettämisestä ei ole ollut.

2:02

1:58

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.