Mainos

Uutissuomalainen: Hovioikeuden päätös ei vaikuta uuden alkoholilain valmisteluun: "Ei millään lailla"

Alkoholilain kokonaisuudistusta valmisteleva perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula (kesk.) torjuu julkisuudessa olleet näkemykset, että Helsingin hovioikeuden tällä viikolla antama ratkaisu alkoholijuomien rajat ylittävästä etämyynnistä panisi lakiesityksen uusiksi, kirjoittaa Uutissuomalainen.

– Minun prosessiini se ei vaikuta millään lailla. Tuon lakiehdotuksen arvioitavaksi siihen valmisteluprosessiin, mikä minulla on menossa, Rehula sanoo.

Uutissuomalainen kertoo, että Rehulan mukaan tärkeintä on saada lausuntokierroksen tuomat muutokset lakiesitykseen.

Hovioikeus katsoi Alkotaxi-asiassa antamassaan tuomiossa, ettei mietojen alkoholijuomien kotiinkuljetusta voi kieltää. Päätöksen on uskottu vaikuttavan uuden alkoholilain valmisteluun.

Alkoholilakia valmisteleva johtaja Kari Paaso sosiaali- ja terveysministeriöistä ei ota yhtä jyrkkää kantaa kuin Rehula.

–  Joko jatketaan vanhalla ja katsotaan, mitä päätöksiä korkein oikeus tekee vai ruvetaanko jo nyt muuttamaan lakiesitystä. Lisävaikeuden hovioikeuden ratkaisu tähän tuo, Paaso sanoo Uutissuomalaisen mukaan.

Rehula aikoo Uutissuomalaisen mukaan saada lakiluonnoksen ensi viikolla hallituspuolueiden alkoholityöryhmään, jonka jälkeen se menee eduskuntaryhmiin.

– Yritän saada sen ensi viikolla, käytän sanaa yritän, Rehula sanoo.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.