Mainos

Alkoholiuudistusta valmistellut Wallinheimo kiistää Päivi Räsäsen tiedon: Alkon myymäläautoista ei sovittu erikseen

Alkoholiuudistuksen valmistelussa kokoomusta edustanut neuvottelija, kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo sanoo, että Alkon myymäläautoista ei sovittu erikseen hallituspuolueiden edustajien neuvotteluissa toukokuussa.

Kansanedustajat Jaana Pelkonen (kok.) ja Päivi Räsänen (kd.) kiistelivät aamulla MTV:n Huomenta Suomi-ohjelmassa siitä, oliko asiasta olemassa sopu vai ei.

Wallinheimo sanoo, että sosiaali- ja terveysministeriön helmikuun pohjaesityksessä oli paljon muitakin pieniä yksityiskohtia, joista ei erikseen sovittu.

– Olisi ollut käytännössä mahdotonta ruveta kaikkiin eri detaljeihin ottamaan kantaa, enemmän me niistä lisäyksistä neuvoteltiin, sanoo Wallinheimo MTV Uutisille.

Hän ei ota vielä suoraan kantaa Alkon myymäläautoehdotukseen. Wallinheimo kuitenkin ihmettelee sitä, että alkoholin kulutuksen kasvu huolestuttaa, mutta silti Alkon tuotteet halutaan tuoda myymäläautolla lähemmäksi kuluttajia.

Kokoomus on kiirehtinyt alkoholilain uudistamista. Wallinheimo katsoo, että prosessissa on mennyt suhteettoman kauan siihen nähden, että hallituspuolueiden yhteinen ratkaisu saatiin toukokuussa.

– Onhan tässä yllättävän pitkään vatuloitu tätä prosessia, sanoo Wallinheimo.

Sosiaali- ja terveysministeriöstä kerrotaan, että alkoholilain uudistus pyritään lähettämään lausuntokierrokselle tällä viikolla.

Uudistus ei ehdi tulla voimaan ainakaan vielä vuodenvaihteessa.

12:35

7:57

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.