Mainos

HS: Hallituksen pakkolakiluonnoksesta poistettiin tärkeitä kohtia

Helsingin Sanomien haastattelemien oikeustieteen professoreiden mielestä hallituksen pakkolakeja koskeva lakiluonnos on valmisteltu huonosti.

Helsingin Sanomat kirjoittaa, että lausuntokierroksella lakiluonnoksesta on poistettu tärkeitä kohtia. Osa lehden haastattelemista professoreista uskoo, että puutteellisen lainvalmistelun taustalla on poliittista ohjailua.

Voimaan tullessaan pakkolait vähentäisivät esimerkiksi lomarahoja 30 prosenttia. Helsingin Sanomien haltuunsa saamassa lausuntakierrosta edeltäneessä pakkolakiluonnoksessa on perusteltu, miksi EU-oikeus ei koske lomarahojen leikkaamista.

Perustelut on kuitenkin jätetty pois lausuntokierrokselle lähteneestä luonnosversiosta.

Itä-Suomen yliopiston lainsäädäntötutkimuksen professori Anssi Keinänen arvioi lehdelle, että poisjätetty tieto olisi olennaista.

– Mahdollinen tulkinta on, että jätetään kertomatta asioita, joihin lakien vastustajat voisivat tarttua. Pimittäminen on varmaan suora termi tälle. Oppositiolle tai muille tahoille ei haluta antaa lyömäasetta, Keinänen sanoo.

Lakeja valmistelevasta työ- ja elinkeinoministeriöstä puolustetaan kuitenkin kohtien poistamista.

– Valmistelun kuluessa asioita pohditaan eri kantilta ja kaikki esillä ollut aineisto ei päädy eteenpäin lähtevään tekstiin. Arviot on kuitenkin tehty parhaan ymmärryksen mukaan, ministeriön hallitusneuvos Tarja Kröger kommentoi Helsingin Sanomille.

Pakkolakien luonnosesitys palaa lausuntokierrokselta ensi keskiviikkona.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.