Yle: Kirkkonummelaisessa koulussa on esiintynyt erittäin vakavaa kiusaamista ja jopa tappouhkauksia: "Tytärtäni on uhattu lyödä kasvoihin niin, että veri virtaa"

Miten kiusaaminen saadaan kuriin kouluissa? 15:04
Miten koulukiusaaminen saadaan kuriin? Katso keskustelu videolta

Svenska Ylen mukaan kirkkonummelaisessa koulussa on esiintynyt erittäin vakavaa koulukiusaamista. Länsi-Uudenmaan poliisille on tehty kaksi rikosilmoitusta asiaa koskien.

– Tyttäreni on saanut tappouhkauksen luokkakaveriltaan. Lisäksi yksi oppilas oli luvannut kymmenen euroa sille, joka löisi tytärtäni kasvoihin niin, että veri virtaa, sanoo yhden oppilaan äiti Svenska Ylen haastattelussa.

– Tyttäreni itkee aamuisin, eikä uskalla mennä kouluun. Hän ei luota koulun henkilökuntaan, eikä siihen, että nämä pystyisivät takaamaan turvalliset olosuhteet opiskella, äiti jatkaa.

Artikkelissa ei tarkemmin kerrota, mikä kirkkonummelainen koulu on kyseessä.

Svenska Yle on haastatellut juttuun kuuden oppilaan vanhempia, joista viisi on kertonut lapsiensa saaneen tappouhkauksia.

Väkivaltavideo kuvattiin Whatsappiin

Uhkauksia on sadellut myös sosiaalisen median alustoilla. Erään oppilaan isä kertoi nähneensä poikansa luokan Whatsapp-ryhmässä videon, jolla hänen poikaansa lyötiin ja potkittiin. Poika ei tämän jälkeen uskaltanut mennä viikkoon kouluun.

Osa oppilaiden vanhemmista harkitsee lastensa siirtämistä eri kouluun.
Vanhempien mukaan koulu ei ole toiminut riittävästi kitkeäkseen koulukiusaamista.

Koulun rehtori on kommentoinut asiaa Svenska Ylelle sähköpostitse.

– Koulussamme ei suvaita väkivaltaa, eikä kiusaamista. Siihen on puututtu ja huoltajille on kerrottu tilanteesta, kirjoittaa rehtori.

Myös Kirkkonummen päivähoito- ja opetusasiainpäällikkö Michael Flemmich kertoo olevansa perillä tilanteesta.

– Koulun vastuulla on selvittää, mitä koulussa tapahtuu, Flemmich sanoo.

Vanhemmat ovat olleet yhteydessä myös lastensuojeluviranomaisiin, kunnanvaltuustoon ja aluehallintovirastoon. 

Lue myös:

    Uusimmat