Yläasteella kuullut ilkeät sanat satuttivat Jannika B:tä vielä vuosienkin jälkeen – julkaisi riipaisevan kirjoituksen: "Sä et nää vaikka katsot mua"

4:44
Jannika B hurahti suosittuun TikTok-videopalveluun tänä keväänä - tässä laulajan vinkit

Laulaja Jannika B kertoo Instagramissa saaneensa yläasteella ilkeitä kommentteja, jotka ovat aiheuttaneet hänessä epävarmuutta vielä aikuisiälläkin.

Laulaja Jannika B julkaisi sunnuntaina Instagram-tilillään riipaisevan kirjoituksen epävarmuudesta, jotka ulkonäköön liittyvät ilkeät kommentit vuosien takaa ovat hänessä aiheuttaneet.

Laulaja kertoo päivityksessään, että hänen ihollaan on lapsesta saakka ollut valkoisia täpliä. Täplät aiheuttaa vitiligo, eli valkopälvi, joka on yleinen iholla esiintyvä autoimmuunitauti.

– Lapsuudessa en koskaan hävennyt tai peittänyt vitiligoani – päinvastoin koin olevani suloisen bambin kaltainen olento. Yläasteella asiat muuttuivat, kun eräät luokkalaiseni alkoivat kutsua minua "syöpäläiseksi". Silloin pyysin äidiltäni, että haluan aloittaa meikkaamisen ja peittää täpläni, Jannika kirjoittaa.

Laulaja on puhunut julkisuudessa kiusaamisesta myös aiemmin. Hän kertoo myös tuoreessa päivityksessään saaneensa yläasteella kuulla kiusaajilta ilkeitä sanoja myös ”Dumbo-korvista” ja ”tynnyri-reisistä”. Päivityksessään hän muistuttaa, että häijyt kommentit voivat satuttaa vielä vuosien jälkeenkin.

– Aikuisen järki sanoo, että he olivat väärässä, mutta silti välillä edelleen näen peiliin katsoessani itseni heidän kommenttiensa kautta, kirjoittaa Jannika, mutta jatkaa samaan hengenvetoon ottaneensa hiljattain askeleen pois epävarmuudesta. 

– Minulle oli aivan valtava harppaus kohti itseni hyväksymistä, kun katsoin toissa päivänä julkaisemaani uikkarikuvaa ja totesin, että kehoni on kaunis – se on terve ja toimiva – mitä enempää voisi toivoa? En löytänyt siitä mitään ”väärää”, vaikka siinä näkyy myös vitiligoni käsitaipeissa. Näin vain onnellisen tyypin, joka nautti kesäpäivästä perheensä kanssa. Tässäkin kuvassa näen onnellisen bambin, hän iloitsee ja muistuttaa samalla, etteivät epävarmuudet poistu, vaikka saisi satoja kehuja.

– Meillä kaikilla on epävarmuutemme, syyt niihin harvoin näkyvät ulospäin. ”Sä et nää vaikka katsot mua”.

Jannika B ja on naimisissa Apulanta-yhtyeen nokkamiehen Toni Wirtasen kanssa. Pari tapasi yhdeksän vuotta sitten ja hiljalleen rakkaus vei mennessään. He avioituivat uudenvuodenaattona vuonna 2013 ja perheeseen kuuluu myös on pieni Martta-tytär, joka täyttää elokuussa viisi vuotta.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja