Mainos

Yksityisautojen vuokrauspalvelu rantautui Suomeen – haastaa perinteiset vuokraamot

Uuden palvelun kautta ajoneuvojen yksityisomistajat voivat vuokrata niitä muille.

Maailman suurin majoitusta tarjoava yritys Airbnb ei omista yhtäkään kiinteistöä. Nyt markkinoille on tullut samankaltaisella periaatteella toimiva autovuokrausyritys Autolevi.

Yrityksen tavoitteena on olla autovuokrauksen tunnetuin markkinapaikka, jonka omistuksessa ei ole yhtäkään ajoneuvoa.

– Haastamamme perinteisen autovuokraamisen, yrityksen perustaja ja Suomen maajohtaja Laura Stolt kertoo.

Suomessa toimintansa maaliskuun alussa aloittanut yritys toimii vuokrauspalveluna, jossa autojen yksityiset omistajat vuokraavat omia autojaan muille yksityishenkilöille. Vuonna 2013 perustettu yritys toimii myös Virossa ja Latviassa.

– Palvelun idea on tuoda ratkaisu ja vaihtoehto perinteisen autovuokraamisen rinnalle, mistä yksityiset ihmiset myös hyötyvät taloudellisesti.

– Yritys perustettiin tarpeesta luoda uusi palvelumalli omien ajoneuvojen vuokraamista varten. Tarkoitus on tehdä ihmiselle auton omistamisesta mukavampaa ja avustaa kuluissa vuokraamisen avulla.

Auton vuokraaminen onnistuu verkkosivuilla. Auton omistaja rekisteröityy palveluun ja päättää vuokrahinnan. Auton vuokrausta harkitseva pääsee selailemaan autoja ja valitsemaan mieleisen vaihtoehdon. Vuokrasta myös maksetaan netissä.

Auton omistaja ja vuokraaja neuvottelevat, missä ja millä tavalla auto luovutetaan. Omistaja on myös velvollinen tarkistamaan vuokraajan ajokortin. Vuokrauksen jälkeen molemmat osapuolet arvioivat toisensa.

Miksi ihmiset vuokraisivat auton uuden palvelun kautta?

– Syitä on lukuisia: hinta, vähemmät säädökset, mahdollisuus olla osa vihreämpää elämäntyyliä, yhteisöllisyys, trendit, hauskuus, helppous ja nopeus, Stolt luettelee.

Hänen mukaansa vuokravalikoimasta löytyy kaikkea Tesloista Ladoihin. Hinta riippuu autosta, mutta keskihinta on noin 30–50 euroa päivältä.

Yritys neuvottelee kattavasta vakuutuksesta, mutta tällä hetkellä se ei sitä tarjoa. Onnettomuuden sattuessa joko omistajan vakuutus tai vuokraaja korvaa vahingot tilanteesta riippuen.

– Onnettomuuksia ei ole juuri sattunut ja kaikki on aina sovittu. Siinä Autolevi on ehdoton, että asiat saadaan mahdollisissa hätätilanteissa ratkottua.

Artikkelia muokattu 20.4.2016 klo 8.15: Laura Stoltin titteli korjattu markkinajohtajasta maajohtajaksi.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.