Tarvitsetko välttämättä omaa autoa? Puhelinsovelluksella lainaat sen minuuttiveloituksella

Kotimainen yritys tuo minuuttihinnoitellut autot kaikkien saataville yhdellä puhelinsovelluksella – myös metropolien ulkopuolella.

Liikkumispalvelu on ensimmäinen laatuaan mahdollistaen nopeat yhdensuuntaiset matkat yhteiskäyttöautolla. Palvelun pilotointivaihe käynnistyy huhtikuussa ja sitä laajennetaan nopeasti lähikuukausien aikana.

Go now -niminen palvelu helpottaa aluksi helsinkiläisten liikkumista täydentämällä olemassa olevaa julkista liikennettä. Palvelun käyttäjä saa milloin tahansa yhteiskäyttöisen auton ajoon muutamalla napin painalluksella.

Määränpäässä auto pysäköidään ilmaiseksi sopivimmalle palvelun piiriin kuuluvalle alueelle seuraavaa asiakasta varten. Kaupunkiajot veloitetaan minuuttiperusteisesti, kun taas pidemmillä matkoilla hinta perustuu ainoastaan ajettuihin kilometreihin.

Ensin Suomi, sitten muu maailma

Yhteiskäyttöautoilu on suurkaupungeista monelle tuttu liikkumismuoto ja ala kasvaa maailmanlaajuisesti Go now'n mukaan yli 50 prosentin vuosivauhtia. Suomessa kehitetyn palvelualustan ansiosta Go now mahdollistaa ensimmäisenä joustavan palvelun tarjoamisen myös pienemmillä markkina-alueilla. 

Vuoden 2016 aikana palveluun kuuluvia autoja tullaan sijoittamaan Helsingin lisäksi useaan muuhun Suomen kaupunkiin. Keskustelut palvelun kansainvälistymiseksi ovat käynnissä.

– Tämä on merkittävä askel liikkumisen murroksessa. Palvelumme avulla yhteiskäyttöauto yhdistettynä muihin liikkumispalveluihin kuten pyöräilyyn ja taksiin tulee monelle aidosti halutuimmaksi ja edullisimmaksi liikkumisratkaisuksi myös pienemmissä kaupungeissa, kertoo Go now -palvelun perustaja Matti Hänninen.

Oma auto seisoo usein käyttämättömänä

Go now toimii älypuhelinsovelluksella sekä Android että iOS-laitteissa. Palvelu on saatavilla kellon ympäri eikä asiakkaiden tarvitse huolehtia polttoaine- tai pysäköintikuluista, sillä kaikki autoilun kustannukset sisältyvät hintaan.

Normaaleissa liikenneolosuhteissa esimerkiksi matka Helsingin Vallilasta Erottajalle maksaa noin 7-8 euroa. Pidemmät matkat veloitetaan pelkällä kilometrihinnalla, joka on verottajan vahvistamaa kilometrikorvausta pienempi.

Omalla autolla ajetaan tutkimusten mukaan keskimäärin 32 kilometrin mittaisia matkoja päivittäin. Auto seisoo 95 prosenttia ajasta käyttämättömänä ja se kuljettaa vain 1,3 henkilöä per matka.

– Oma auto ei ole perusteltu valinta enää silloin kun tarjolla on taloudellisempia ja ekologisempia vaihtoehtoja, Hänninen toteaa muun muassa julkiseen liikenteeseen viitaten.

Lähde: Go now

Lue myös:

    Uusimmat