Joulun klassikkoleffa jo 27 vuotta – tältä Yksin kotona -tähdet näyttävät nyt

Klassikkoelokuva tuli teattereihin vuonna 1990. Macaulay Culkin oli tuolloin kymmenenvuotias.

Tohinalla joululomalle lähtenyt perhe tuli jättäneeksi poikansa kotiin. Kotiin jäänyt Kevin McCallister ottaa tilanteesta ilon irti rilluttelemalla roskaruoan ja elokuvien kanssa sekä taputtelemalla poskilleen isojen miesten partavettä. Kaiken puuhastelunsa ohessa Kevin onnistuu suojelemaan taloa kahdelta rosvolta.

Vuonna 1990 ilmestynyt Yksin kotona -elokuva on yksi aikansa sukupolvi-ilmiöitä ja elokuvan päätähdestä Macaulay Culkinista tuli ikoninen lapsitähti ympäri maailmaa.

Mitä elokuvan tähdille kuuluu yli neljännesvuosisataa ensi-illasta myöhemmin?

Kevinin äitiä Kate McCallisteria näytteli pitkän uran tehnyt kanadalainen Catherine O’Hara. Ennen Yksin kotona -elokuvia O´Hara näytteli muun muassa Delia Deetziä kulttielokuva Beetlejuicessa.

Hän on myös ollut ääninäyttelijänä monissa elokuvissa kuten Painajainen ennen joulua ja Pikku kananen. Näyttelijätär on ollut naimisissa Bo Welchin kanssa vuodesta 1992, ja hänellä kaksi aikuista poikaa.

Toista rosvoa Marv Merchantsia näytteli Daniel Stern. Stern on esiintynyt lukuisissa televisiosarjoissa sittemmin ja muun muassa antanut äänensä animaatiohahmo Dilbertille.

Stern ja hänen vaimonsa Laure Mitte perustivat säätiön lapsille ja perheille vuonna 1999. He järjestävät kerhotoimintaa lapsille, ja keräävät rahaa säätiön toimintaan. Vuonna 2009 pariskunta sai maininnan vapaaehtoistyöstään presidentti Barack Obamalta.

Kuin raivo härkä -elokuvassa läpimurtonsa tehnyt näyttelijä Joe Pesci antoi kasvonsa toiselle murtovarkaalle, Harry Limelle. Samana vuonna, kun Yksin kotona ilmestyi teattereihin, tuli myös Mafiaveljet. Molemmat elokuvat menestyivät.

Pesci jatkoi uraansa muun muassa elokuvissa Casino ja Tappava ase 3 ja 4. Hän vetäytyi näyttelijän työstä 1990-luvun lopulla keskittyäkseen musiikkiuraansa.

2000-luvulla hän on esiintynyt ystävänsä Robert De Niron ohjaamassa The Good Shepard -elokuvassa.

Itse Kevin, eli Macaulay Culkin, on nyt aikamies, joka yhä arvostaa hyvää pizzaa. Culkin on musiikillisesti pizzaan keskittyneen The Pizza Underground -huumorirockbändin jäsen.

Culkin vetäytyi näyttelemisestä 14-vuotiaana ja on tehnyt vain pieniä piipahduksia alalle sen jälkeen. Hänen viimeisin merkittävä roolinsa oli elokuvassa Saved!

Yksityiselämässään Culkin ehätti naimisiin jo 18-vuotiaana ja erosi vaimostaan 22-vuotiaana. Sittemmin hän seurusteli näyttelijä Mila Kuniksen kanssa vuosina 2002–2010. Hän on seurustellut näyttelijätär Jordan Lane Pricen kanssa vuodesta 2013.

Yksin kotona -elokuvaa muisteltiin MTV.fissä viimeksi vuonna 2015

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja