Yksi vaatetusmoka voi tehdä kesäretkestä tuskaa – "En suosittelisi vetämään päälle"

Miksi ulkoiluvaatteet maksavat niin paljon? 1:54
Millaiset ulkoiluvaatteet sopivat erityisesti kesään?

Kesäretkelle pukeutuminen voi olla haastavaa Suomen vaihtelevassa säässä. Scandinacian Outdoorin toimitusjohtaja neuvoo, miten retkelle kannattaa varustautua.

Harrastamisessa ja ulkoilussa lisämukavuutta tuo, jos varusteet ovat lajiin sopivat ja mukavat päällä. Asianmukaisten vaatteiden ja varusteiden hankkiminen voi tulla kuitenkin yllättävän kalliiksi, mutta toisaalta ne myös usein kestävät hyvin aikaa.

Viiden jälkeen -ohjelmassa vierailtiin Riihimäellä erämessuilla, joilla selvitettiin, minkälaiset varusteet ovat parhaat juuri kesäajan ulkoiluun.

Minkälainen on hyvä retkeiluvaruste?

Scandinavian Outdoorin toimitusjohtaja Johanna Rantalan mukaan kesäkauden retkeilyvaatteissa kannattaa huomioida erityisesti hengittävyys.

– Helposti tulee hiki. Toinen tärkeä Suomen kesässä on tuo vedenpitävyys. Usein tarvitaan kuitenkin vedenpitäviä vaatteita, kun kesäkelit vaihtelevat, Rantala toteaa.

Gore-Tex on hyvin tunnettu brändi vedenpitävien vaatteiden kategoriassa, mutta sen hinta on tällä hetkellä melko korkealla.

– Gore-Texin vedenpitävyys on aika vertaansa vailla. Markkinoilla on kyllä myös muita kalvoja, jotka tekevät saman asian vedenpitävyyden kannalta ja ovat ehkä vähän vastuullisempia myös valmistustavoiltaan. Gore-Tex on kuitenkin perinteisesti kaikkein luotetuin, kun puhutaan vedenpitävyydestä, Rantala selittää.

Viiden jälkeen nähdään joka arkipäivä MTV3-kanavalla kello 16.58 alkaen. 

Ohjelma on katsottavissa suorana ja tallenteena myös MTV Katsomossa. Muista päivän uutisissa ja puheenaiheissa myös MTV Uutiset Live

Rantala kertoo itse kiinnittävänsä huomiota ulkoiluvaatteita valitessaan juuri käyttömukavuuteen. 

– Ja erityisesti siihen hengittävyyteen. Kuorivaatehan ei ole kovin hengittävä ja jos aiotaan lähteä pidemmälle vaellukselle, en suosittelisi vetämään päälle kuorivaatteita.

Rantala kehottaakin varustautumaan esimerkiksi koko päivän kävelyyn ennemminkin lämmittävillä retkeilyvaatteilla tai softshell -tuotteilla. Vasta sateen sattuessa niskaan kannattaa vetää vedenpitävä kuoritakki.

Kuoritakit ovat usein ohuita ja niiden tarkoituksena on pysäyttää takin sisään pyrkivä kosteus ja tuuli, mutta toisaalta myös mahdollistaa käyttäjän hikoilusta seuraavan kosteuden pääsy ulospäin. 

Ulkoiluvaatteet saattavat muuttua päivän mukaan, mutta kengissä Rantala luottaa polkujuoksukenkiin – niin arjessa kuin pidemmillä vaelluksillakin.

Katso myös: Susanna vaelsi yli viikon kahdestaan 4-kuukautisen vauvan kanssa – näin hän teki sen.

Susanna vaelsi yli viikon kahdestaan 4-kuukautisen vauvan kanssa – näin hän teki sen 3:29
KATSO VIDEO: Näin Susanna selvisi viikon vaelluksesta vauvan kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat