Yksi puhelinnumero voi ratkaista Madeleine McCannin mysteerin – poliisille on tulvinut yli 800 uutta vihjettä 13 vuoden takaisesta katoamisesta

Kolmevuotias Madeleine McCann katosi vuonna 2007 – nyt epäiltynä on 43-vuotias saksalainen mies 5:53
3-vuotias Madeleine McCann katosi vuonna 2007. Nyt epäiltynä on 43-vuotias mies.

Saksan poliisi on saanut kuukaudessa yli 800 vihjettä Madeleine McCannin katoamiseen liittyen. Avainasemassa on nyt portugalilainen puhelinnumero.

Kesäkuun alussa Madeleine McCannin katoamistapaus nytkähti yllättäen liikkeelle useiden vuosien jälkeen, kun viranomaiset alkoivat epäillä tapauksesta saksalaista, tällä hetkellä vankilassa olevaa, 43-vuotiasta Christian Brüeckneriä.

Poliisi pyysi jälleen vihjeitä myös yleisöltä ja niitähän on tullut.

Keskiviikkoiltana Saksan liittovaltion rikospoliisin tutkija Christia Hoppe kertoi tv-lähetyksessä, että kuukauden aikana poliisi on saanut yli 800 vihjettä tapaukseen liittyen.

– Uusien johtolankojen laatu selviää vasta jatkotutkimuksissa. Joitakin vihjeitä voidaan jo kuvailla sellaisiksi, että niiden selvittely jatkuu, Hoppe kertoi saksalaismedioiden mukaan.

Kuka omistaa portugalilaisen puhelinnumeron

Yksi tämän hetken kuumimmista johtolangoista on portugalilainen puhelinnumero.

Teosta epäillyn Brüecknerin kerrotaan soittaneen Madeleinen katoamisyönä ”merkitykselliseen aikaan” puolen tunnin mittaisen puhelun numeroon +351-916510683, jonka omistajaa ei ole onnistuttu selvittämään.

Puhelimen omistajalla saattaakin olla merkittäviä tieoja tapauksesta.

– Toivomme, että kyseinen henkilö ottaa yhteyttä meihin, koska hän voi olla tärkeä todistaja, Hoppe sanoin.

Hoppe kehottaakin kaikkia tutkimaan omia vanhoja puhelimiaan ja puhelinluetteloitaan, josko sieltä selviäisi jotain vinkkiä numeron omistajasta.

Tutkija kertoi tv-lähetyksessä, että pilkahdusta toivostakin on. Poliisi on hänen mukaansa saanut vinkkejä siitä, miten he voivat mahdollisesti onnistua määrittämään numeron omistajan kenties vaikka pankkirekisteröinti tietojen kautta.

Maddien kohtalo on ollut mysteeri jo yli 13 vuotta

3-vuotias Madeleine ”Maddie” McCann katosi hotellihuoneestaan Portugalin Praia da Luzista 3. toukokuuta 2007. Tytön vanhemmat oli viettämässä iltaa ystäväperheensä kanssa läheisessä ravintolassa ja kävivät vuorotellen tarkistamassa huoneessa olleiden lasten tilannetta. Iltakymmenen aikaan Madeleinen huomattiin kadonneen ja siitä alkoi valtava tutkinta, joka jatkuu edelleen.

Vuosien varrella asiaa ovat tutkineet niin portugalilaiset kuin brittipoliisit. Kaikki tutkintahaarat ovat olleet tyhjiä arpoja ja tutkinnat ovat maksaneet esimerkiksi Britannian poliisille 10 miljoonaa puntaa.

Kuukausi sitten, kesäkuussa 2020, viranomaiset kertoivat yllättäen uudesta epäillystä, saksalaisesta Christian Brüeckneristä.

Saksalaisviranomaiset kertovat, että epäilty on pedofiili, jolla on taustallaan tuomioita seksuaalirikoksista ja huumebisneksestä. 

Saksalaissyyttäjät kertoivat kesäkuun alussa tutkivansa tapausta nyt murhana.

Madeleine McCannin vanhemmat kiistävät julkisuudessa liikkuneet tiedot, joiden mukaan he olisivat saaneet poliisilta todisteita tyttärensä kuolemasta. 

Lue myös:

    Uusimmat