Selviääkö Madeleine McCannin katoamismysteeri viimein? Poliisi uskoo löytäneensä avaintodistajan pääepäiltyä vastaan

4:06
katso, miten 13 vuotta kadoksissa olleen Madeleinen etsinnät edistyvät.

Viranomaiset uskovat löytäneensä avaintodistajan Madeleine McCannin katoamiseen liittyen.

3-vuotias Madeleine "Maddie" McCann katosi hotellihuoneesta Portugalin Praia da Luizista toukokuussa 2007. Tapaus on pysynyt mysteerinä yli 13 vuotta, mutta tämän kesän aikana tutkintaan on saanut valtavan määrän uusia käänteitä.

Kesäkuussa viranomaiset alkoivat epäillä tytön katoamisesta 43-vuotiasta saksalaista Christan Brüeckneriä, joka on tällä hetkellä vankilassa muista rikoksista.

Poliisi kertoi kesäkuussa, että yksi kuumimmista johtolangoista tapauksen selvittämisen kannalta oli noussut erään portugalilaisen puhelinnumeron omistaja, mutta hänen henkilöllisyytensä ei ollut tuolloin vielä tiedossa.

Nyt useat mediat, kuten Daily Mail kertovat, että numeron omistaja on saattanut selvitä.

Kyseisen henkilön uskotaan olevan Brüecknerin tuolloinen naisystävä Nicole Fehlinger, 44, ja hänen henkilöllisyytensä paljastettiin viime perjantaina espanjalaiselle RTP-kanavalla esitetyssä ohjelmassa.

Ei epäilty vaan todistaja

Fehlingerin epäillään puhuneen miehen kanssa puhelimessa puolen tunnin ajan vain hetkeä ennen Maddien katoamista, joten viranomaiset uskovat, että hänellä on ratkaisevia tietoja tapaukseen liittyen. Häntä ei siis epäillä Maddien katoamisesta vaan häntä pidetään tapauksen avaintodistajana, joka voi antaa vahvistuksen sille, että Maddien sieppauksen ja mahdollisen murhan takana on juuri Brüeckner.

Espanjalaisen Olive Press -lehden mukaan nainen olisi myöntänyt poliisin kuulusteluissa puhuneensa tuolloin Brüecknerin kanssa, mutta väittää miehen olleen kyseisenä aikana Saksassa.

Brücknerin ja Fehlingerin kerrotaan olevan kotoisin samasta baijerilaiskaupungista ja tunteneen toisensa vuosikausia. Heillä uskotaan olevan myös yhteistä rikoshistoriaa.

Naisen epäillään avustaneen Brüeckneriä samankaltaisissa murroissa, joka tehtiin oletetusti myös McCannien hotellihuoneeseen. Marraskuussa 2007 eli puolisen vuotta Maddien katoamisen jälkeen Fehlingerin kerrotaan avustaneen Brüeckneriä murtautumaan tuttaviensa asuntoon ja varastamaan sieltä 100 000 euroa käteistä.

13 vuotta kestänyt mysteeri

3-vuotias Madeleine ”Maddie” McCann katosi hotellihuoneestaan Portugalin Praia da Luzista 3. toukokuuta 2007. Tytön vanhemmat oli viettämässä iltaa ystäväperheensä kanssa läheisessä ravintolassa ja kävivät vuorotellen tarkistamassa huoneessa olleiden lasten tilannetta. Iltakymmenen aikaan Madeleinen huomattiin kadonneen ja siitä alkoi valtava tutkinta, joka jatkuu edelleen.

Vuosien varrella asiaa ovat tutkineet niin portugalilaiset kuin brittipoliisit. Kaikki tutkintahaarat ovat olleet tyhjiä arpoja ja tutkinnat ovat maksaneet esimerkiksi Britannian poliisille 10 miljoonaa puntaa.

Kesäkuussa 2020 viranomaiset kertoivat yllättäen uudesta epäillystä, saksalaisesta Christian Brüeckneristä.

Saksalaisviranomaiset kertoivat, että epäilty on pedofiili, jolla on taustallaan tuomioita seksuaalirikoksista ja huumebisneksestä.

Saksalaissyyttäjät kertoivat kesäkuun alussa tutkivansa tapausta nyt murhana.

Heinäkuussa Portugalin viranomaiset ovat tutkineet katoamispaikalta 16 kilometrin päässä olevia käytöstä poistettuja kaivoja, ja tutkimusten kerrottiin liittyvän Maddien katoamiseen. Kaivoista ei kuitenkaan löydetty mitään.

Madeleine McCannin vanhemmat kiistävät julkisuudessa liikkuneet tiedot, joiden mukaan he olisivat saaneet poliisilta todisteita tyttärensä kuolemasta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja