3-vuotias Madeleine McCann katosi jäljettömiin Portugalissa vuonna 2007: Uutuusdokumentti kertaa koko maailmaa tyrmistyttäneen mysteerin – vanhempien mielestä ohjelma voi jopa vaarantaa tutkimukset

Madeleine McCannia etsitään nyt Paraguayssa 0:48
Vuonna 2017 yksityisetsiväksi esittäytynyt mies nähneensä Madeleinen McCannin Paraguayssa. Katso video!

Kolmivuotiaan brittityttö Madeleine "Maddie" McCannin koko maailmaa kohahduttanut katoamistapaus ei ole vieläkään selvinnyt. Madeleine McCann katosi portugalilaisesta lomakeskuksesta toukokuisena yönä vuonna 2007. Nyt julkaistu dokumentti kertaa mysteeriä, mutta kertooko se tapauksesta mitään uutta?

Edelleenkään, 12 vuotta myöhemmin, ei tiedetä, mitä pikku tytölle on tapahtunut.

Ei, vaikka katoaminen nousi pian ykkösuutiseksi myös kansainvälisessä medissa ja Maddien kuvia julkaistiin vuosikausien ajan yhä uudelleen tiedotusvälineissä ympäri mailman.

Dokumentti kertaa tapauksen vaiheita

Nyt katoamistapauksesta kirjoitetaan jälleen tiedotusvälineissä, koska suoratoistopalvelu Netflix on eilen julkaissut uunituoreen dokumentin Madeleinen McCannin katoamisesta.

Dokumentti kokoaa yhteen katoamismysteerin erikoisimmat yksityiskohdat ja kertaa sen, miten etenivät ensin Portugalissa ja sen jälkeen Isossa-Britanniassa käynnissä olleet erilliset poliisitutkimukset.

Vuosia kestäneissä tutkimuksissa on kuulusteltu kymmeniä epäiltyjä, mutta läpimurtoa ei koskaan tehty.

– Poliisilla oli epäilys, että Madeleinen katoamisyönä juonittiin jotain, sanoo ääni dokumentin esittelyvideon taustalla.

Madeleinen vanhemmat eivät halunneet osallistua

Dokumentissa ei nähdä Madelainen McCannin vanhempia, Katea ja Gerrya, jotka sanovat antamassaan lausunnossa, ettei dokumentti auta heitä löytämään tytärtään. pikemminkin päinvastoin.

– Emme käsitä, miten tämä dokumentti voisi auttaa Madeleinen etsinnässä. Erityisesti kun poliisi tutkii yhä tapausta, dokumentti saattaa jopa varantaa sitä, lausunnossa sanotaan.

McCannien kotimaassa Isossa-Britanniassa dokumentia on arvosteltu siitä, ettei se tuo tapauksesta esille mitään uutta.

Rahoitus on ollut vaarassa loppua useasti

Madeleine McCannin katoamisen aktiivinen poliisitutkinta on ollut vaarassa päättyä rahoituksen loppumisen takia.

Viime vuoden lokakuussa Scotland Yard sai 150 000 punnan rahoituksen tutkimusten jatkamiseksi ja aiemmin tässä kuussa poliisi pyysi Ison-Britannian sisäministeriöltä 300 000 puntaa lisää, jotta tutkimuksia voitaisiin jatkaa vielä ainakin vuoden ajan.

Tutkimusten varrella on kuultu ja kuulusteltu useita ihmisiä. Myös Kate ja Gerry McCannia kuulusteltiin Portugalin poliisin suorittassa 11-tuntisessa grillaussessiossa.

Ensimmäinen epäilty oli Robert Murat

12 päivää Maddie katoamisen jälkeen Portugalin poliisi kuulusteli brittiläis-portugalilaista kiinteistöbisneksessä työskennellyttä Robert Muratia.

Tuolloin 34-vuotiaan Muratin kotiin tehtiin perusteellinen kotietsintä. Poliisi ei kuitenkaan löytänyt tutkimuksissaan mitään, mikä olisi yhdistänyt hänet katoamiseen ja hänet poistettiin mahdollisten epäiltyjen listalta kesällä 2008, kun Portugalin poliisi lopetti omat tutkimuksensa.

Gerry ja Kate McCann

Myös Madelainen vanhempia, Gerrya ja Katea, epäiltiin. Portugalin poliisin tutkimuksista selviää, että heidät vietiin 11 tuntia kestäneissiin kuulusteluihin, joissa heitä yritettiin saada tunnustamaan rikos.

Epäilyjen taustalla oli McCannien loma-asunnon sohvan takaa ja heidän vuokra-autostaan löytynyt DNA. Maratonkuulustelussa Kate-äidiltä kysyttiin 48 kysymystä. Hän käytti kuitenkin oikeuttaan pysyä vaiti ja puhui ainoastaan yhden kerran.

Myöhemmin Portugalin poliisin edustaja sanoi julkisuudessa, että poliisi oli hätiköinyt nimetessään McCannit epäillyiksi. Tämäkin tutkimushaara suljetiin ilman mitään viitteitä siitä, että Gerry ja Kate McCannilla olisi ollut mitään tekemistä tyttärensä katoamisen kanssa.

Tuntematon mies kantamassa tyttöä

Poliisi kuulusteli myös kaikkia seitsemää henkilöä, jotka illastivat McCannien kanssa Ocean Club -hotellin tapasravintolassa.

Yksi heistä, Jane Tanner, kertoi nähneensä oletetun katoamisen aikoihin tummaan takkiin ja beigeihin housuihin pukeutuneen miehen kantavan pikkutyttöä, jolla on samankaltainen pyjama kuin Madeleinella.

Poliisi julkaisi miehestä piirrosluonnoksen ja nimesi hänet pääepäillyksi.

Tutkimuksissa paljastui myöhemmin, että mies oli brittituristi, joka kantoi omaa nukkuvaa tytärtään. Poliisi on kertonut, että tämän selviäminen oli käännekohta tutkimuksissa.

Raymond Hewlett oli tuomittu pedofiili

Myöhemmin poliisin mielenkiinto keskittyi Raymond Hewlettiin, joka oli Isossa-Britanniassa tuomittu pedofiili. Hän oli asunut vuonna 2007 leirintäalueella Praia da Luzissa.

Hewlettia ei löytynyt todisteita ja hän kuoli syöpään vuonna 2010 Saksassa.

Ex-heroinisti Euclides Monteiro

Yksi epäillyistä oli Ocean Club -hotellissa työskennellyt entinen heroiiniaddikti Euclides Monteiro, jolla oli varkaustuomio. Hän kuoli traktorionnettomuudessa vuonna 2009.

Monteiro oli työskennellyt Ocean Clubissa tarjoilijana, mutta oli saanut potkut varastettuaan juomarahoja. Tämä tapahtui vuotta ennen Madeleinen katoamista.

Katoamisvuonna Monteiro työskenteli puolisen kilometriä hotellista sijaitsevalla vedenkäsittelylaitoksella. Vuonna 2014 poliisikoirat kävivät nuuskimassa vesilaitoksen ympäristöstä, mutta mitään ei löytynyt.  

Lue myös:

    Uusimmat