Portugalin poliisi pyysi anteeksi Madeleine McCannin vanhemmilta

Portugalin poliisi on pyytänyt Madeleine McCannin vanhemmilta anteeksi käsittelytapaa, jolla kolmevuotiaan lapsen katoamista tutkittiin. 

Kolmevuotias Madeleine katosi Algarvessa Portugalissa Praia da Luzissa toukokuussa 2007. Madeleine katosi, kun lääkäripariskunta laittoi kolme lastaan nukkumaan huoneistohotelli Ocean Clubilla olevaan loma-asuntoon. Pariskunta vietti tuttavineen iltaa hotellialueen ravintolassa. Eri perheiden vanhemmat kävivät vuorollaan tarkastamassa lapsia.

Madeleinen äidin Kate McCannin tarkastusvuorolla äiti huomasi Madeleinen kadonneen. Huoneen aiemmin suljettuna ollut ikkuna oli auki.

BBC:n mukaan Lissabonista Lontooseen on matkustanut aiemmin tänä vuonna valtuuskunta poliiseja, jotka tapasivat Madeleinen isän Gerry McCannin. Poliisit pyysivät anteeksi paitsi tutkimustapaansa, myös tapaa, jolla he kohtelivat perhettä tutkimuksen aikana.

McCannien perhe ei ole kommentoinut anteeksipyyntöä.

Vanhempia epäiltiin

Syyskuussa 2007 eli neljä kuukautta Madeleinen katoamisen jälkeen tytön vanhemmista alettiin epäillä poliisin tutkinnassa. Heitä kuulusteltiin ja heidän epäiltiin lavastaneen sieppauksen ja kätkeneen Madeleinen ruumiin.

Madeleinen äiti on kertonut, että hänelle tarjottiin sopimusta, jossa hän myöntäisi tyttärensä kuoleman peittelyn vastineeksi lyhyemmästä tuomiosta.

Tapausta johtanut vanhempi etsivä Goncalo Amara poistettiin myöhemmin tutkinnasta. Hän kirjoitti kirjan, jossa syytti vanhempia osallisuudesta tyttären katoamiseen. McCannit nostivat jutusta myöhemmin kunnianloukkaussyytteen, joka kuitenkin hylättiin.

Saksalainen seksuaalirikollinen epäilty, syytteitä ei nostettu

Nyt Portugalin poliisi sanoo, että Madeleinen katoamisen alustavaa tutkintaa ei hoidettu asianmukaisesti. Tilanteeseen ei reagoitu tilanteessa riittävällä vakavuudella. Myöskään vanhempien asemaa ulkomaalaisina vieraassa ympäristössä ei tunnistettu tarpeeksi  

Portugalin syyttäjät tekivät saksalaisesta Christian Brueckneristä virallisen epäillyn vuonna 2022, ja tällä hetkellä hän istuu Saksassa seitsemän vuoden vankilatuomiota huumekaupasta ja 72-vuotiaan naisen raiskauksesta vuonna 2005 samalla alueella, jossa Madeleine katosi. Syytteitä häntä vastaan ei ole kuitenkaan nostettu. 

Lue myös:

    Uusimmat