Selviääkö Maddie-mysteeri viimein? Poliisit keräävät nyt näytteitä patoalueelta – tämä Madeleine McCannin etsintäoperaatiosta tiedetään

17 vuotta sitten kadonneen Madeleine McCannia etsitään jälleen Portugalissa – "Ensimmäinen virallinen edistysaskel" 2:02
Selviääkö Madeleinen mysteeri vihdoin? Tältä patoalueen jättioperaatio näyttää

Vuonna 2007 Portugalissa kadonneen Madeleine McCannin tapaus on jälleen otsikoissa, kun viranomaiset tekevät tällä viikolla etsintöjä Portugalissa. Tuoreiden tietojen mukaan poliisit ovat keränneet etsintäalueelta runsasti näytteitä. Vielä ei tiedetä, mitä pussit ovat sisältäneet. 

Paikallisviranomaiset tekevät yhdessä Saksan ja Britannian poliisivoimien kanssa etsinnän Portugalissa. Uutistoimisto Reutersin mukaan kyse on useisiin vuosiin ensimmäisestä virallisesta edistysaskeleesta tapauksessa.

Operaatio on Saksan viranomaisten johtama, ja sen avulla poliisi selvittää McCannin katoamisen yhteyttä saksalaiseen Christian Brueckneriin. 45-vuotias Brueckner nimettiin vuonna 2022 viralliseksi epäillyksi pikkutytön katoamistapauksessa. 

Hän on parhaillaan vankilassa Saksassa kärsimässä tuomiota, jonka sai 72-vuotiaan amerikkalaisen raiskaamisesta Praia da Luzissa. Mies asui Madeleinen katoamisen aikaan Etelä-Portugalissa.

Etsintä järjestetään Algarven padon lähellä Portugalissa, noin 50 kilometriä McCannin katoamispaikasta.

Poliisin mukaan heillä on hyvä syy tehdä etsintöjä juuri kyseisellä patoalueella. Tällä viikolla etsintöjä tehdään neljällä alueella.

– Voitte kuvitella, että emme me aloita etsintää jossain päin Portugalia noin vain. Siihen täytyy olla hyvä syy, sanoo Saksan valtionsyyttäjä Hans Christian Wolters saksalaisen NDR:n haastattelussa. 

Hän ei kuitenkaan alla tarkempia yksityiskohtia julkisuuteen "taktisista syistä". 

Alueella tekee työtä kymmenet etsijät. He ovat kaivaneet maata rannalla sekä liikkuneet vesistössä kumiveneillä. Mukana on useita etsijäkoiria. Viranomaisten on nähty vievän paikalta useita kassillisia jonkinlaisia näytteitä, mutta tarkempaa tietoa kassien sisällöstä tai löydöksistä ei ole vielä kerrottu. 

Alueelle on pystytetty telttoja, joissa viranomaiset vaihtavat tietoja ja koordinoivat etsintöjä. Paikalla on myös iso määrä mediaa. 

Portugalin poliisi kävi aluetta ja järveä läpi jo vuonna 2008, mutta sukeltajat löysivät järvestä vain eläinten jäänteitä.

Portugalilaisen Expresso-viikkolehden mukaan Madeleinen murhasta epäillyllä saksalaismiehellä oli usein tapana oleilla järvellä.

Brittiläinen 3-vuotias Madeleine "Maddie" McCann katosi hotellihuoneesta kesken perheen lomamatkan vuonna 2007. Hänen kohtalonsa on koskettanut ja kiinnostanut ihmisiä jo 17 vuoden ajan. 

Lue myös:

    Uusimmat