Epäilyt Madeleine McCannin murhasta epäiltyä saksalaismiestä kohtaan vahvistuneet – syyttäjälaitos IS:lle "Ei alibia, ei mitään vapauttavaa"

4:06
Tällainen on Madeleine McCannin katoamisesta epäilty saksalaismies – katso, miten 13 vuotta kadoksissa olleen Madeleinen etsinnät edistyvät (1)

Saksalaisen Braunschweigin syyttäjälaitoksen edustajan mukaan murhaepäilyt saksalaista Christian Brückneria kohtaan ovat vajaan vuoden aikana vahvistuneet. Asiasta kertoo Ilta-Sanomat.

Miestä epäillään Madeleine McCannin murhasta. Tyttö katosi Portugalista perheensä lomamatkan aikana hotellihuoneesta vuonna 2007. Hän oli tuolloin 3-vuotias. 

Viime kesänä selvittämättömäksi jäänyt mysteeri sai käänteen, kun saksalaismies nousi tapauksen pääepäillyksi.

– Emme ole löytäneet mitään todisteita epäillyn syyttömyyden puolesta. Ei alibia, ei mitään vapauttavaa, syyttäjälaitoksen edustaja Hans Christian Wolters painottaa IS:lle.

Syyttäjälaitos ei tässä vaiheessa tutkintaa kerro, millaisia lisätodisteita viranomaiset ovat mahdollisesti saaneet kasaan miehen syyllisyydestä.

Istuu vankilassa 

Pääepäilty on tällä hetkellä vankilassa Kielin kaupungissa Saksassa, jossa hän kärsii tuomiota muun muassa 72-vuotiaan naisen raiskauksesta ja huumerikoksista

Kesällä raportoitiin, että saksalaismiestä epäillään kytköksestä jopa useamman lapsen katoamiseen sekä muihin rikoksiin. Sanomalehti Der Spiegelin mukaan hän viestitti tuttavalleen viestintäpalvelu Skypessä vuonna 2013 haaveistaan ”napata jotakin pientä ja käyttää sitä päiviä”.

Saksalaisviranomaiset eivät IS:n mukaan ole vielä täysin varmoja, että epäilykset todella johtavat syytteeseen, joka toisi miehelle tuomion. 

Kuka miehelle soitti?

Miestä vastaan esitetyt todisteet pohjautuvat muun muassa hänen entisyyteensä väkivalta- ja pedofiilirikoksissa sekä hänen läsnäoloonsa Portugalin Praia da Luzissa Madeleine McCannin katoamisaikaan.

Tuntemattomaksi jäänyt henkilö myös soitti Christian Brücknerille lähellä tytön sieppaushetkeä, ja puhelu paikantui katoamispaikan läheisyyteen.

Muita todisteita viranomaiset eivät toistaiseksi ole tuoneet julki. Alkujaan poliisi pääsi miehen jäljille katoamistapausta käsitelleen tv-dokumentin jälkeisten vihjeiden perusteella.

Vuosien aikana poliisilla on ollut lukuisia eri tutkintalinjoja mysteerin selvittämiseksi. Saksalaisviranomaiset ovat vakuuttuneita siitä, ettei brittiläinen pikkutyttö ole enää elossa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja