Yksi nousi ylitse muiden Leijonien avausottelussa Tshekissä – asiantuntija hehkuttaa harvinaista esitystä: "Tuli koko ajan silmille"

Suomi kärsi tappion Tshekin EHT-turnauksen avauksessa keskiviikkona, kun isäntämaa oli parempi maalein 2–1. Leijonat oli vaikeuksissa Tshekin puristuksessa, mutta Karri Kivi löysi joukkueesta myös onnistujia.

Suomi meni ottelussa 1–0 johtoon, kun Axel Rindellin siniviivaheitto painui kimmokkeen kautta sisään. Siihen ilonaiheet sitten jäivätkin, sillä Suomi oli kaksi ensimmäistä erää pinteessä.

– Suomi oli kaksi erää aika puristuksessa, hyökkäyspeliä ei ollut ollenkaan Tshekki oli niin vahva, C Moren asiantuntija Karri Kivi sanoo. 

– Tuo oli se yleiskuva pelissä. Tshekki oli sen verran vahvempi koko pelin ja näyttikin jotenkin isokokoisemmalta.

Kolmannessa erässä Suomi sai vähän hyökkäyspeliä aikaiseksi, mutta maalisarakkeessa se ei näkynyt. Päävalmentaja Jukka Jalonen huomioi ottelun jälkeen monen suomalaispelaajan pitkän tauon otteluista.

Poikkeuksellisen lyhyen MM-leirityksen vuoksi esimerkiksi Jokereiden pelaajien edellisestä ottelusta oli aikaa jo reilusti yli kaksi kuukautta.

– Se näkyi. Se oli ihan odotettavissa, Kivi sanoo.

Kun joukkueen pelaaminen ei lähtenyt kunnolla käyntiin missään vaiheessa, kiinnittyi Kiven huomio enemmän yksilöihin. Asiantuntija nostaa esiin etenkin yhden nimen. 

– Jukka (Jalonen) luottaa tutuihin miehiin. Lindbohm (puolustaja Petteri Lindbohm) oli hyvä. Hän on monipuolinen pelaaja. Oli erittäin näkyvä, vaikka on puolustava pakki.

Kivi kehaisee myös ottelussa 35 kertaa torjunutta Harri Säteriä, mutta jatkaa vielä Lindbohmista.

– Oli tosi pirteä, tuli koko ajan silmille. Se on harvinaista, että puolustava pelaaja tulee koko ajan eniten esille.

Lindbohmin ja Säterin lisäksi maininnan ansaitsevat myös Hannes Björninen ja Marko Anttila.

– Björninen on kauhean monipuolinen pelaaja. Anttilan kanssa pelasivat ykkösalivoimaa. Kisoja ajatellen se tuskin oli sattumaa. Björninen on hyvä aloittaja ja tosi monipuolinen pelaaja. Hän pystyy pelaamaan nelosenkin keskellä Anttilan parina. Se kaksikko oli esillä kanssa. Siinä on kaikki elementit alivoimapariksi.

Suomi kohtaa torstaina Venäjän ja vielä lauantaina Ruotsin. Sitten kaikki kolme MM-turnaukseen valmistavaa ottelua onkin käyty.

– Kolmesta pelistä saa, mitä saa, ja siksi Jalonen selvästi luottaa tuttuihin kavereihin.  

Lue myös:

    Uusimmat