Yksi kysymys oli seuraa vaihtaneelle Leijonien maailmanmestarille liikaa: "Ehkä minun ei pitäisi vastata"

Atte Ohtamaa siirtyi tuoreeltaan kazakstanilaisesta Barys Nur-Sultanista toiseen KHL-jääkiekkoliigassa pelaavaan seuraan, venäläiseen Lokomotiv Jaroslavliin. 32-vuotias maailmanmestaripuolustaja avasi nyt siirtonsa taustoja.

Ohtamaan mukaan Barys ei tarjonnut hänelle jatkosopimusta eikä seuran kanssa käyty seuraavasta kaudesta edes keskusteluja.

– Lokomotiv osoitti kiinnostusta ja päätös oli minulle sen myötä helppo, Ohtamaa kertoi kazakstanilaiselle Sports.kz-sivustolle.

Ohtamaan tavoin Barysista Lokomotiviin siirtyy päävalmentaja, valkovenäläinen Andrei Skabelka.

– Olin iloinen, että myös hän tulee olemaan Lokomotivissa. On plussa, kun tiedät, mitä odottaa valmentajalta. Skabelka on hyvä valmentaja, joka kykenee auttamaan Lokomotivia saavuttamaan hyviä tuloksia.

Ohtamaa sanoo uskovansa, että Lokomotiv on varsin vahva tulevalla kaudella. 

– Se on yksi parhaista joukkueista liigassa, ja tämä on hyvä mahdollisuus voittaa jotain merkityksellistä.

Ohtamaalle oli kuitenkin liikaa, kun kysymys suuntautui palkkaan. Sports.kz uteli, tulevatko Ohtamaan tulot siirron myötä nousemaan vai laskemaan.

– Ehkä minun ei pitäisi vastata tuollaisiin kysymyksiin, Leijonien viime kevään maailmanmestari kuittasi.

"Oli kaikki saumat mennä pitkälle"

Ohtamaa tahkosi päättyneen kauden alun sveitsiläisessä HC Luganossa, mutta siirtyi kesken sesongin Barysiin. Hän summasi KHL-seuran riveissä 36 runkosarjaottelussa tehot 6+15=21 ja viidessä pudotuspeliottelussa 1+1=2.

Ohtamaa harmittelee, että sesonki päättyi kesken ensimmäisen pudotuspelikierroksen jälkeen, josta Barys oli selvinnyt jatkoon.

– Pelaaminen Barysissa, jossa kaikki olivat yhtenäisesti ja tukivat toinen toisiaan, oli siistiä. 

Ohtamaa uskoo, että Barys olisi voinut edetä jopa KHL-finaaleihin saakka.

– Pelasimme minun mielestäni pudotuspeleissä kauden parasta kiekkoamme. Tulimme paremmiksi peli peliltä. Siksi meillä oli kaikki saumat mennä pitkälle.

Lue myös:

    Uusimmat