Yksi kuollut tuntemattomaan sairauteen Kiinassa – muistuttaa virusta, joka surmasi satoja ihmisiä vuosituhannen alussa

1:53

Kiinassa yksi ihminen on kuollut hengitystiesairauteen, jonka aiheuttajaksi epäillään uutta, sars-virusta muistuttavaa virusta. Asiasta kertoivat Kiinan viranomaiset lauantaina.

Yli neljälläkymmenellä ihmisellä on havaittu uuden viruksen aiheuttamia keuhkokuumeen kaltaisia oireita. Heistä 61-vuotias mies kuoli torstaina. Seitsemän sairastuneen tila on vakava, kaksi on päässyt pois sairaalasta ja loppujen tila on terveysviranomaisten mukaan vakaa. Tautia on todettu Wuhanin kaupungissa keskisessä Kiinassa.

Taudin puhkeaminen on aiheuttanut huolestuneisuutta, koska vuosina 2002–2003 Manner-Kiinassa 349 ihmistä ja Hongkongissa 299 ihmistä kuoli sars-viruksen aiheuttamaan tautiin. Myös suomalainen Kansainvälisen työjärjestön ILO:n työntekijä kuoli sars-keuhkokuumeeseen huhtikuussa 2003 Pekingissä.

Kuollut mies oli käynyt kalatorilla, joka on nyt suljettu

Viime viikolla uuden taudin puhkeamista selvittävät kiinalaiset tutkijat sanoivat, että taudinaiheuttaja lienee aiemmin tuntematon koronaviruksen tyyppi. Koronavirukset ovat joukko viruksia, jotka aiheuttavat erilaisia sairauksia aina tavanomaisesta vilustumisesta vakaviin sairauksiin kuten sarsiin.

Hongkongissa viranomaiset ovat ryhtyneet varotoimiin uuden sairauden takia. Junien ja lentokoneiden desinfiointia on tehostettu ja matkustajia tutkittu.

Wuhanin terveysviranomaisten mukaan tautiin kuollut mies oli ostanut tuotteita kaupungin kalatorilta, joka suljettiin 1. tammikuuta. Mies oli kärsinyt myös kroonisesta maksasairaudesta.

Uusia tautitapauksia ei ole viranomaisten mukaan tullut ilmi 3. tammikuuta jälkeen.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja