Huoli mysteeriviruksesta leviää: Yhdysvallat tarkastaa kiinalaisesta Wuhanin kaupungista tulevat matkustajat

Yhdysvallat aloittaa kiinalaisesta Wuhanin kaupungista tulleiden matkustajien tarkastukset sars-virusta muistuttavan viruksen takia, ilmoitti Yhdysvaltain tautikeskus (CDC) perjantaina. Viruksen aiheuttamaan hengitystiesairauteen on Kiinassa kuollut kaksi ihmistä.

Tarkastelun kohteeksi joutuvat Wuhanista suoraan tai jatkolennoilla San Franciscon, New Yorkin JFK:n ja Los Angelesin lentokentille saapuvat ihmiset. Lentokentillä muun muassa mitataan matkustajien ruumiinlämpö.

CDC:n edustaja Nancy Messonnier kertoi tiedotustilaisuudessa, että Kiinassa on tähän mennessä havaittu 45 tapausta, jotka on yhdistetty uuteen virukseen. Lisäksi kaksi tautitapausta on löydetty Thaimaassa ja yksi Japanissa.

Taudin puhkeaminen on aiheuttanut huolestuneisuutta, koska vuosina 2002–2003 Manner-Kiinassa 349 ihmistä ja Hongkongissa 299 ihmistä kuoli sars-viruksen aiheuttamaan tautiin. Myös suomalainen Kansainvälisen työjärjestön ILO:n työntekijä kuoli sars-keuhkokuumeeseen huhtikuussa 2003 Pekingissä.

YK:n terveysjärjestön WHO:n mukaan uusi virus kuuluu laajaan koronavirusten perheeseen, jotka aiheuttavat erilaisia sairauksia aina tavanomaisesta vilustumisesta vakaviin sairauksiin, kuten sarsiin.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja