Koronavirukseen kuollut Kiinassa jo 41 ihmistä – Ranskassa todettiin kolmas tartunta

1:14
Koronavirus on sulkenut useita kaupunkeja Kiinassa

Kiinassa viranomaiset ovat jälleen kertoneet uusista koronavirukseen liittyvistä kuolemista. Kuolleita on viranomaisten mukaan nyt 41. Vielä perjantaina kerrottiin kuolleiden määrän olevan 26.

Kaikki uudet kuolemantapaukset tulivat ilmi miljoonakaupunki Wuhanissa, josta tartuntojen on kerrottu saaneen alkunsa. Myös sairastuneiden määrä on edelleen noussut ja on nyt viranomaisten mukaan lähes 1 300.

Washington Post -lehden mukaan tarkkailussa on noin 8 400 ihmistä. Lehden mukaan on kuitenkin mahdollista, että kiinalaisviranomaiset eivät kerro julkisuuteen kaikkia tietoja tartuntojen ja kuolemien määristä.

Kiina on turvautunut kokonaisten kaupunkien eristämiseen ja matkustusrajoituksiin tartuntojen hillitsemiseksi. Eristettynä on 13 kaupunkia samaan aikaan, kun kiinalaisten matkustusinto on kiivaimmillaan lomakauden ja uuteenvuoteen liittyvän juhlinnan vuoksi. Uusivuosi on kiinalaisille vuoden tärkein juhla, jonka pääpäivää vietetään tänään lauantaina. Juhlintaan liittyviä suuria yleisötapahtumia on peruttu eri puolilla maata.

Eristämispäätökset ovat vaikuttaneet ainakin 41 miljoonan ihmisen liikkumiseen.

Ranskassa todetun tartunnan saaneet matkailivat Kiinassa

Yksittäisiä tartuntoja on todettu myös useissa muissa maissa, esimerkiksi Ranskassa, jossa on tullut ilmi jo kolme todennettua tartuntaa.

Aiemmin perjantaina maan viranomaiset kertoivat kahdesta tartunnasta. Kaikki kolme tartunnan saanutta on hiljattain matkaillut Kiinassa. Yhden ihmisen tartunta todettiin Bordeaux'ssa ja toisen Pariisissa. Kolmannen tartunnan saaneen kerrotaan olevan sukua toiselle heistä. Kaikkia tartunnan saaneita hoidetaan nyt eristyksessä.

Ranskan terveysministerin mukaan viranomaiset yrittävät nyt selvittää, keiden kaikkien kanssa tartunnat saaneet ovat olleet tekemisissä.

Yhdysvalloissa tartuntoja on todettu kaksi.

Suomessa tartuntaepäily osoittautui aiheettomaksi

Suomessa koronavirustartuntaan epäiltiin kahdella kiinalaismatkailijalla perjantaina Ivalossa, mutta epäily osoittautui aiheettomaksi.

Koronavirus on Suomessa tavallinen hengitystieinfektioita aiheuttava virus, joka aiheuttaa flunssaa etenkin talvikaudella. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ylilääkäri Taneli Puumalainen sanoi aiemmin STT:lle, että Wuhanin viruksesta tekee poikkeuksellisen se, että se voi olla aikaisempien sars- ja mers-tautien kaltainen, eläimestä ihmiseen tarttunut virus. Se voisi aiheuttaa vakavamman taudinkuvan kuin tavallinen, flunssaa aiheuttava koronavirus.

Esimerkiksi sars-virus aiheutti satojen ihmisen kuoleman Kiinassa ja muualla maailmassa 2000-luvun alussa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja