Kiinalaisia piinaavan mysteerisairauden pelätään leviävän maailmalle – muistuttaa oireiltaan satoja tappanutta sarsia

1:37

Lähes kuusikymmentä ihmistä on sairastunut Kiinassa Wuhanin kaupungissa toistaiseksi tunnistamattomaan virustautiin, jonka seurauksena on keuhkokuume. Asiasta kertoo CNN.

Osa sairastuneista on kriittisessä tilassa, mutta kuolemantapauksia ei toistaiseksi ole sattunut. Kaikkia potilaita hoidetaan karanteenissa.

Taudin oireena ovat muun muassa hengitysvaikeudet ja kuume.

Mystinen virus ei ole sarsia

Taudin oirekuva on samankaltainen, kuin sarsissa. Tutkijat ovat kiistäneet, että nyt tehty löydös olisi sarsia aiheuttava koronavirus. Sars levisi Aasiasta 2000-luvun alussa ympäri maailmaa 37 eri maahan. Yhteensä 774 ihmistä eri maista kuoli sarsiin aikavälillä marraskuusta 2002 heinäkuuhun 2003.

Tartunnan epäillään tulleen eläimiltä

Viruksen uskotaan lähteneen liikkeelle paikallisesta ostoskeskuksesta, jossa myytiin merenelävien lisäksi muun muassa lintuja, kaneja ja käärmeitä. Virusta on havaittu ostoskeskuksen työntekijöillä. Ostoskeskus on ollut suljettuna tammikuun ensimmäisestä päivästä alkaen ja siellä suoritetaan laaja desinfiointioperaatio.

Tutkijat ovat huomauttaneet, että monet virukset voivat tarttua eläimistä ihmisiin.

– Mikäli se tarttuu vain eläimistä ihmisiin, sen ei pitäisi enää levitä ihmisten keskuudessa nyt kun marketti on suljettu, sanoo professori Leo Poon Hongkongin yliopistosta.

Hänen mukaansa ei kuitenkaan voida sulkea pois mahdollisuutta, että virus leviäisi myös ihmisestä toiseen.

Viruksen pelätään leviävän matkustelukauden alkaessa

Nyt löydetyn viruksen pelätään aiheuttavan laajan epidemian, sillä kiinalaisten uudenvuoden juhla koittaa pian. Se merkitsee vilkasta matkusteluaikaa Kiinassa, jossa satojen miljoonien lomailijoiden odotetaan ahtautuvan juniin ja busseihin. Lisäksi miljoonien odotetaan matkustavan ulkomaille.

 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja