Leijonat otti taas äärimmäisen lupaavan askeleen MM-kisoissa – NHL-apu Olli Määttä: "Siitä puhutaan koko ajan"

2:09
TOP3-Leijonat: Karri Kivi ihastelee Anton Lundellia – "Ollut yllättävän hyvä, tykkään hänen katseestaan"

Leijonien MM-turnaus jatkui voitokkaasti, kun lauantain iltaottelussa Saksa jäi jalkoihin lukemin 2–1. Suomen puolustuksen NHL-apu Olli Määttä näki suorituksen takaa paljon lupaavia asioita.

Ennen lauantaita Saksa oli takonut kovaa jälkeä MM-jäillä. Ei takonut enää. Suomi jätti mustapaitaisen Saksan vain 13 laukaukseen.

– Heillä on hyvä joukkue, he puolustavat vahvasti ja heillä on paljon taitoa. Tämä oli iso voitto meille. Pelasimme kokonaisvaltaisesti vahvan pelin. Olisimme toki voineet tehdä vielä enemmän maaleja. Meillä oli paikkoja ja on vain ajankysymys, kun ne maalit sieltä tulevat, Leijonien NHL-puolustaja Olli Määttä sanoi kamppailun jälkeen.

Määttä hehkutti muun muassa Suomen väkevää kiekkokontrollia ja keskialueen puolustamista, mikä söi Saksan aseista.

– Saimme myös purettua painetta hyvin omalta alueelta, emmekä joutuneet pyörimään pitkiä pätkiä omissa. Se oli iso juttu, Määttä näki.

Suomen peli otti taas askeleen eteenpäin. Äärimmäisen kurinalainen ja tiivis puolustuspeli luo lupaavan pohjan isoja kamppailuja varten.

– Joka pelissä pitää pystyä parantamaan. Sitten kun tosipelit ja pudotuspelit alkavat, niin sitten se joukkue, joka on parantanut eniten, on yleensä vahvoilla ja voittaa näissä karkeloissa. Se on se, mitä me haluamme. Siitä puhutaan koko ajan, Määttä miettii.

Ilmapiiri Suomen joukkueessa onkin tällä hetkellä katossa.

– Voi lähteä innoissaan jokaiseen peliin. Joukkueen sisällä on huikea fiilis. Jotenkin tuntuu aina, kun tulee Suomen joukkueeseen, että tunnelma on ihan älytön. Täällä ei ole isoja egoja, jotka menisivät joukkueen edelle, Määttä kuvailee.

Suomen MM-turnaus jatkuu heti sunnuntaina ottelulla Latviaa vastaan.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja