Mainos

Yksi hetki muutti kaiken – turvavyö oli murskata syntymättömän lapsen kohtuun

Kymmenen viikkoa ennen laskettua aikaa syntynyt lapsi selvisi liikenneonnettomuudesta ja terveysongelmista lääkäreiden synkistä ennusteista huolimatta. 

Viime vuoden syyskuussa Haylee Meelin ja hänen puolisonsa Scott Price joutuivat liikenneonnettomuuteen, joka oli koitua heidän syntymättömän lapsensa kohtaloksi. Yhteentörmäyksen seurauksena turvavyö kiristyi odottavan äidin vatsan ympärille. Välittömästi törmäyksen jälkeen hän alkoi tuntea voimakasta kipua koko vatsansa alueella. 

– Olin kauhuissani, että vauvamme ei selviäisi siitä. Vauva tuli hulluksi sisälläni, se kiemurteli ympäriinsä ja teki kuperkeikkoja yhä uudestaan ja uudestaan, Meelin kertoo kolarihetkestä.

Äiti tiesi, että hänen pitäisi päästä sairaalaan niin nopeasti kuin mahdollista.

– Vain minuutti aikaisemmin elimme onnellista elämää odottavina vanhempina, ja seuraava hetkenä pelkäsimme menettävämme ensimmäisen lapsemme.

Neljä ensimmäistä elinviikkoa tehohoidossa

Sairaalassa lääkäreiden oli vaikeuksia löytää vauvan sykettä, ja raskausviikolla 31 olevalle Meelinille päätettiinkin tehdä hätäsektio todella ennenaikaisesta synnytyksestä huolimatta. Vauva syntyi puolentoista kilon painoisena, ja kärsi heti synnytyksen jälkeen hengitysongelmista.

– En voinut kävellä ja minun piti odottaa 12 tuntia, ennen kuin sain koskettaa tyttövauvaani. Koko asia oli todella traumaattinen sekä minulle että Scottille. Olemme todella kiitollisia sairaalan henkilökunnalle, joka auttoi pelastamaan tyttäremme elämän.

Lapsi joutuikin viettämään neljä ensimmäistä elinviikkoa tehohoidossa, ennen kuin hänet oli mahdollista kotiuttaa. Kotiin päästyään kuukauden ikäisen lapsen paino oli noussut hieman yli kahteen kiloon, mutta lääkärit pelkäsivät mahdollista aivovaurioita. 

Lääkäreiden huonoista ennusteista huolimatta pieni Felicity-tyttöpääsi viettämään ensimmäistä syntymäpäiväänsä. Ennenaikaisesta synnytyksestä ja hengitysongelmista huolimatta lapsi on nyt täysin terve, eikä hänellä ole todettu aivovaurioita tai muita pysyviä vammoja.

–  Se oli painajainen silloin, mutta nyt kun katselemme Felicityn pärjäävän hyvin, aivan kuin sitä ei olisi koskaan tapahtunutkaan, Meelin toteaa.

Video: Hallitsethan vauvan elvytysohjeet?

1:16

Lähde: CatersNews 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.