Viiden lapsen äiti synnytti liikkuvassa autossa muiden lasten katsellessa: ”Yritin vain selvitä”

10:21

Alexis Swinney haaveili aina intiimistä asetelmasta synnytykselleen – hän ei ikinä kuvitellut joutuvansa synnyttämään liikkuvan auton etupenkillä.

VIDEO: Kätilö kertoo kotisynnytyksestä.

Syyskuun viidennen päivän aamuna Alexis aavisti, että hänen pieni tyttönsä syntyisi, sillä hän oli koko edellisen yön yrittänyt pärjätä vahvistuneiden synnytyskipujen kanssa. Alexis ja hänen miehensä Dominique veivät 7-vuotiaan tyttärensä kouluun ja pakkasivat kolme nuorempaa poikaansa perheen autoon. Tarkoituksena oli vierailla Alexiksen kätilön luona, ennen sairaalaan suuntaamista.

Kätilö kuitenkin totesi, että Alexiksen kohdunsuu oli avautunut jo seitsemän senttiä – eli vauva syntyisi paljon aikaisemmin kuin Alexis alun perin luuli.

"Ajattelin, että yritän vain pysyä hengissä"

– Kivut olivat kamalat. Kun pääsimme autoon, yritin vain selvitä. Mieheni yritti vakuuttaa, että olemme melkein perillä ja ajattelin, että yritän vain pysyä hengissä, Alexis kertoo.

Alexis kiljui kivusta etupenkillä ja Dominique yritti parhaansa ehtiä kätilön luota sairaalaan – matkaa oli vain 15 minuuttia.

– Rehellisesti sanottuna en ollut huolissani auton liikkumisesta, koska en tuntenut sen liikkuvan, Alexis sanoo.

Dominique ajoi vaimonsa pyynnöstä nopeasti, mutta turvallisuuden rajoissa.

Heidän lähestyessään sairaalaa Alexis ymmärsi, etteivät he ehtisi sinne ajoissa. Sillä sekunnilla, kun lapsivesi tuli, hän tiesi, että vauva syntyisi saman tien. Alexis pyysi miestään videoimaan syntymän.

Lapset seurasivat pelonsekaisin tuntein

– Kun hänen päänsä alkoi näkyä, pelästyin, koska aluksi luulin, että se on takapuoli. En ollut tutkinut perätilasynnytyksiä, joten jouduin paniikkiin. Sitten tunsin hänen pienet korvansa ja vedin hänet ulos, Alexis kertoo.

Samaan aikaan takapenkillä perheen 3-vuotiaat kaksoset ja 4-vuotias isoveli katsoivat pelonsekaisin tuntein, kun heidän uusin sisarensa syntyi. Äidin mukaan kaikki kolme veljestä pysyivät synnytyksen ajan täysin hiljaa.

– En ole varma, kuka näki ja mitä, emme varsinaisesti kieltäneet heitä katsomasta. Se ei missään nimessä ollut päällimmäisenä mielessäni sillä hetkellä, Alexis sanoo.

Alexis oli muutenkin ajatellut antaa lastensa seurata synnytystä sairaalassa. Takapenkillä istunut 4-vuotias poika taputteli äitinsä kasvoja viltillään ja kaksoset olivat synnytyksen jälkeen huudahtaneet innoissaan ”vauva”.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Kuvamateriaali dramaattisesta syntymästä lisättiin myöhemmin perheen Instagram-tilille. Vauva nimettiin Corbyn Hopeksi, vain hetki hänen syntymänsä jälkeen.

– Heti kun Corbyn Hope oli syntynyt, sanoin miehelleni, että hän voi hidastaa – olimme kaikki kunnossa. Se oli oikeasti upeimpia asioita, mitä olen ikinä kokenut: sain synnyttää lapsen mieheni ja lasteni ympäröimänä, Alexis sanoo.

Pelottavasta tilanteesta somehitiksi

Perheen tuorein vauva on onnellinen ja terve ja viettää aikaa neljän sisaruksensa kanssa. Kun amerikkalainen talk show -isäntä Jimmy Kimmel kuuli perheen tapauksesta, hän päätti lahjoittaa perheelle uuden, hieman tilavamman katumaasturin. Swinneyt aikovat lahjoittaa vanhan autonsa eteenpäin.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Perheen synnytysvideo on saavuttanut yli 61 000 katselukertaa Instagramissa ja Alexis toivoo sen toimivan muistutuksena naisten sisäisestä vahvuudesta.

– En ajatellut, että synnytykseni koskettaisi niin monia ihmisiä. Jos tämä voi inspiroida muita naisia ymmärtämään, kuinka vahvoja he ovat, se olisi uskomatonta, Alexis sanoo. 

Lähde: People

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja