Rasismi nousi jälleen esiin Ykkösessä: "Se on erittäin tuomittavaa, jos huudetaan meidän pelaajaa apinaksi"

Jalkapallon kotimaisen Ykkösen ottelussa Kotkassa KTP:n ja sarjakärjen EIF:n välillä tunnetta riitti ja pelin loppuhetkillä kotijoukkueen brassihyökkääjä Silva joutui rasististen huutojen kohteeksi. Ottelu päättyi 1-1 tasalukemiin. 

Videolla maanantain iltakymmenen Tulosruutu.

Poikkeuksellista tapaukseen tuo se, että huudot eivät kuuluneet suinkaan katsomosta, vaan vastapuolen pelaajalta. EIF-maalivahti Jonathan Jäntti koki kovan yhteentörmäyksen Silvan kanssa, ja tämän jälkeen huusi brassipelaajalle törkeästi. KTP-kapteeni Topi Pasi kommentoi tapahtunutta ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessa. 

– Ennen itse ottelun kommentoimista, haluan aloittaa sillä, että jalkapalloon kuuluvat tunteet. Välillä taklaillaan, välillä huudellaan, mutta siinä vaiheessa, kun mennään rasististen kommenttien puolelle, niin se ei kuulu urheiluun, jalkapalloon tai muuhunkaan elämään, Pasi sanoi. 

– Se on erittäin tuomittavaa, että jos käydään huutamassa meidän pelaajaa apinaksi. Se ei kuulu tähän nykypäivään enää, Pasi jatkoi. 

Tapahtuneen jälkeen Silva meni raivoissaan huutamaan ottelun erotuomarille Mikko Mörölle, mutta hän ei ollut kuullut huutoa. Silva osoitti myös maalin vieressä olevalle kuvaajalle, että hän olisi kuullut, mitä Jäntti oli sanonut. 

Ottelun erotuomaristoa pyydettiin selvittämään tapausta lehdistölle pelin päätyttyä, mutta kolmikko ei saapunut paikalle. 

Tämä ei ollut ensimmäinen kerta, kun KTP:n otteluissa kuullaan rasistisia huutoja. Kuukausi takaperin vierasottelussa Hakaa vastaan, ottelu jouduttiin keskeyttämään siksi aikaa, kun rasistisia huutoja huudellut katsoja poistettiin katsomosta. 

EIF on maalierolla sarjakakkosena, HIFK:n johtaessa sarjaa. KTP on Ykkösessä kuudentena.

Lue myös:

    Uusimmat