Mainos

YK: Suomeen rasistiset järjestöt kieltävä laki

YK on huolissaan rotusyrjinnästä Suomessa. Erityisen huolissaan järjestö on siitä, ettei maassamme ole lakia, joka kieltäisi rotusyrjintää edistävät järjestöt. YK:n rotusyrjinnän vastainen komitea suositteleekin Suomelle syrjintävaltuutetun viran perustamista.

YK-Suomi

Komitea kävi läpi Suomen hallituksen rotusyrjintäraportin ja listasi useita epäkohtia. Ulkoministeriön mukaan YK:n komitea ilmaisi huolensa siitä, että Suomessa ei ole lakia, joka kieltäisi rotusyrjintää edistävät järjestöt. Komitea on lisäksi huolissaan siitä, että romanit kohtaavat edelleen syrjintää asunnon saannin, koulutuksen ja työllisyyden osalta. Se katsoo miinukseksi, että saamelaisten maanomistuskysymystä ei edelleenkään ole ratkaistu.

Komitea kiinnittää huomiota siihen, että Suomen poliisi ei aina puutu rasistiseen motiiviin perustuvaan rikokseen. Lisäksi nopeutettu turvapaikkahakemusten käsittely voi johtaa hakijan palauttamiseen kotimaahansa vielä kun valitus on kesken.

Komitea jakoi kiitoksia Suomen selvityksen itsekriittisyydestä ja avoimuudesta. Suomen hallituksen selvityksen lisäksi YK perehtyi myös Ihmisoikeusliitto ry:n kansalaisjärjestöraporttiin. YK odottaa seuraavaa rasismiraporttia Suomelta elokuussa 2001. Suomen edustajat vierailivat kuun alussa YK-komitean kuultavana Sveitsin Genevessä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.