Mainos

YK:n Somalia-lähettiläs: Afrikan unionin joukkoja lisättävä

Erityislähettiläs syyttää YK:ta "odota ja katso" -asenteesta Somalian kriisin suhteen. Arvioiden mukaan noin 600 000 ihmistä on paennut Somalian taisteluita.

Afrikan unionin joukkoja olisi lisättävä Somaliassa, sanoo YK:n Somalian-erityislähettiläs. Saudi-Arabiaa voitaisiin hänen mielestään pyytää ajamaan hanketta.

Ahmed Ould-Abdallah kehotti YK:ta tekemään enemmän töitä sen eteen, että Somalian tilanne paranisi. Hän luonnehti tilannetta Afrikan pahimmaksi humanitaariseksi kriisiksi.

YK:n "odota ja katso" -asenne ei ole auttanut ratkaisemaan Somalian ongelmia, lähettiläs sanoi YK:n turvallisuusneuvostossa. - YK:n on aloitettava diplomaattinen toiminta maan vakauttamiseksi, hän vaati.

Somalian väliaikaisen hallituksen olisi lähettilään mielestä päästävä sopimukseen Afrikan unionin joukkojen lisäämisestä ja kansallisen yhtenäisyyden hallituksen muodostamisesta.

YK:n humanitaarisista kysymyksistä huolehtivan virkamiehen John Holmesin mukaan noin 600 000 ihmistä on paennut taisteluita väliaikaisen hallituksen häädettyä islamistit etiopialaisjoukkojen tuella.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.