Mainos

YK:n pääsihteeri tapasi rauhanturvaajia Libanonissa

YK:n pääsihteeri Ban Ki Moon toivoo, että Israel ja libanonilainen Hizbollah tekisivät aseleposopimuksen. Nyt osapuolten välillä vallitsee vain tulitaukosopimus.

YK:n pääsihteeri Ban Ki Moon on luvannut tänään Etelä-Libanonissa, että maailmanjärjestö jatkaa tukeaan Libanonille ja sen kansalle.

- Toivon, että täällä todistamani rauhallisuus jatkuu ja että yhteistyö Libanonin armeijan ja YK:n joukkojen kesken Etelä-Libanonissa jatkuu, Ban sanoi tavatessaan Unifil-joukkoja.

Pääsihteeri huomautti, että hän tekee edelleen työtä sen puolesta, että viime kesän taistelut Israelin ja libanonilaisen Hizbollahin kesken päättänyt tulitaukosopimus voitaisiin korvata aseleposopimuksella.

Taistelujen tauottua YK vahvisti Etelä-Libanonissa olleita Unifil-joukkoja lähes 13 000 rauhanturvaajalla noin 30 maasta, myös Suomesta.

- Joukkomme joutuvat kohtaamaan joitakin haasteita ja uhkia, mutta ylipäätään tilanne on melko rauhallinen, pääsihteeri sanoi.

Ban sanoi saavansa silloin tällöin raportteja aseiden toimittamisesta alueelle.

Eilen Libanonin pääministeri Fuad Siniora vakuutti Banille Libanonin armeijan tekevän kaikkensa, jotta asetoimitukset maan eteläosaan saataisiin pysäytettyä.

Hizbollah vakuutti Banin vierailun aikana pitävänsä YK-joukkojen läsnäoloa suotavana niin kauan kuin joukot eivät yritä ylittää valtuuksiaan alueella.

(MTV3-STT-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.