Mainos

YK:n Irak-lähettiläs kuoli Bagdadin iskussa

YK:n erityislähettiläs Sergio Vieira de Mello on menehtynyt Bagdadin pommi-iskussa samiinsa vammoihin. Iskussa on kuollut ainakin 20 ihmistä ja haavoittunut yli 100.

Erityslähettiläs Sergio Vieira de Mello on kuollut YK:n Bagdadin päämajaan iltapäivällä tehdyssä autopommi-iskussa saamiinsa vammoihin.

Brasilialainen Vieira de Mello oli tuntikausia hautautuneena rakennuksen raunioihin. Iskussa on kuollut ainakin 20 ihmistä ja yli 100 on loukkaantunut, kertovat YK-lähteet.

Loukkaantuneiden joukossa ovat muun muassa Irakin ruokaa öljystä- ohjelman johtaja Benon Sevan.

BBC:n haastatteleman silminnäkijän mukaan rekkaan sijoitettu pommi räjähti juuri YK:n erityisedustajan ikkunan alla. Itsekin rakennuksessa olleen silminnäkijän mukaan päämajassa oli iskun aikana noin 300 ihmistä.

Räjähdys YK:n Bagdadin päämajassa 19.8.03

Räjähdys sattui noin kello 16.40 paikallista aikaa. YK:n päämaja sijaitsee Bagdadissa entisen Canal Hotellin tiloissa.

Rakennus on vaurioitunut pahasti. Se on osin sortunut, ja pelastusmiehet etsivät loukkaantuneita rakennuksen raunioista. Paikalla on lukuisia Yhdysvaltain sotilaita valvomassa järjestystä.

Annan tuomitsee iskun

YK:n pääsihteeri Kofi Annan päätti tänään keskeyttää lomansa YK:n Bagdadin-päämajaan kohdistuneen pommi-iskun takia. YK-lähteiden mukaan Annan palaa New Yorkiin keskiviikkona.

Annan ilmoitti olevansa järkyttynyt pommi-iskusta. Hän sanoi toivovansa, että hyökkäyksen tekijät saadaan nopeasti oikeuden eteen.

(MTV3-Reuters-AFP)

(Kymmenen uutiset 19.08.2003).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.