Mainos

YK:n hätäapukoordinaattori varoittaa nälänhädästä Darfurissa

YK:n hätäapukoordinaattori Jan Egeland sanoo, että YK:n pitää lähettää omia joukkojaan auttamaan Afrikan unionin sotilaita, jotta Darfurin kriisin miljoonat pakolaiset pääsisivät palaamaan koteihinsa.

Miljoonia ihmisiä uhkaa nälänhätä Sudanin Darfurissa, jos alueen tilannetta ei seuraavan parin viikon aikana saada paremmaksi, kertoo YK:n hätäapukoordinaattori Jan Egeland. Egelandin mukaan hyökkäykset avustustyöntekijöitä kohtaan ovat olleet jatkuvia ja alueelle pääsy vaikeaa.

Egeland vaatii apua ja lisärahoitusta Darfurissa oleville Afrikan unionin joukoille. Afrikan unioni on lähettänyt Darfuriin 7300 sotilasta, mutta Egelandin mukaan osalle ei ole maksettu palkkaa kahteen kuukauteen. Egeland sanoi, että YK:n pitää lähettää omia joukkojaan auttamaan unionin sotilaita, jotta miljoonat pakolaiset pääsisivät palaamaan koteihinsa.

Sudan ei ole vielä antanut YK:lle lupaa lähettää joukkoja Darfuriin.

Darfurin kriisi sai alkunsa vuonna 2003, kun Darfurin alueen heimot nousivat kapinaan Sudanin hallitusta vastaan. Hallitus vastasi lähettämällä alueelle puolisotilaallisia joukkoja, joita syytetään murhista, raiskauksista ja ryöstelystä.

Kriisissä on kuollut yli 200 000 ihmistä ja lähes kolme miljoonaa ihmistä on joutunut jättämään kotinsa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.