Mainos

YK: Miljoonat tytöt saavat lapsen alaikäisenä

YK:n väestörahasto UNFPA:n tuoreimman, tänään julkaiseman vuosiraportin mukaan kehitysmaissa joka päivä 20 000 alle 18-vuotiasta tyttöä synnyttää lapsen.

Vuositasolla lukumäärä on 7,3 miljoonaa. UNFPA:n vuosiraportin Maailman väestön tila 2013 mukaan erityisen haavoittuvassa asemassa ovat 14-vuotiaat ja sitä nuoremmat tytöt.

Raportti tarkastelee raskauden haitallisia vaikutuksia teinityttöjen terveyteen, koulutustasoon ja mahdollisuuksiin ansaita tuloja. Raskaus ja synnytys ovat 15–18-vuotiaiden suurin kuolinsyy kehitysmaissa. Raportti paljastaa myös, että 95 prosenttia teini-ikäisten synnytyksistä tapahtuu kehitysmaissa.

Väestöliiton lehdistötiedotteen mukaan raportti Äidiksi lapsena – Miten ehkäistä teini-ikäisten raskauksia? painottaa perheiden, yhteisöjen ja yhteiskuntien vastuuta varhaisissa raskauksissa.

Tiedotteessa muistutetaan, että teiniraskauksia lisäävät useat tekijät. Näitä ovat muun muassa sukupuolten välinen epätasa-arvo, köyhyys, seksuaalinen väkivalta ja pakottaminen, lapsiavioliitot, poissulkeminen koulutus- ja työmahdollisuuksista sekä negatiiviset tyttöjä koskevat asenteet ja stereotypiat.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.