Mainos

YK lähettää tutkimusryhmän Indonesiaan

YK:n turvallisuusneuvosto aikoo lähettää ensi viikolla Indonesiaan tutkimusryhmän.

Ryhmän on tarkoitus tutkia Länsi-Timorilla YK:n työntekijöihin ja siviileihin kohdistuneita väkivaltaisuuksia. YK:n delegaation on lisäksi määrä esittää Indonesian hallitukselle vaatimus riisua aseista puolisotilaalliset joukot, jotka ovat olleet iskujen takana, ja tuoda syylliset oikeuden eteen.

Indonesian hallitus on kuitenkin kieltäytynyt tapaamasta YK:n turvallisuusneuvoston edustajia. Viime viikolla kolme YK:n työntekijää ja kolme siviiliä sai surmansa pakolaisleirissä, mikä johti YK:n poistumiseen Länsi-Timorilta.

Australia tiesi Indonesian hyökkäyksestä

Ita-Timorin sotilaita

Australia tiesi etukäteen Indonesian suunnitelmista hyökätä Itä-Timoriin vuonna -75, paljastavat Australian hallituksen julkistamat asiakirjat. Aiemmin salaiset asiakirjat vahvistavat Australian hallituksen hyväksyneen hiljaa Indonesian hyökkäyksen.

Australian suurlähetystö Jakartassa sai tiedon Indonesian hyökkäysaikeista kolme päivää ennen asevoimien iskua. Hyökkäyksessä sai surmansa mm. viisi australialaista lehtimiestä. Ulkoministeri Alexander Downer sanoi tänään, ettei ryhdy arvioimaan nyt julkistettuja asiakirjoja muuten kuin sanomalla, että Australia tiesi hyökkäyksestä mutta ei aikeista surmata journalistit.

Ihmisoikeusjärjestöjen mukaan 200 000 ihmistä on saanut surmansa Indonesian hyökkäyksessä ja sen jälkeisissä levottomuuksissa sekä nälänhädässä Itä-Timorissa. Australia on ollut ainoa länsimaa, joka on tunnustanut Indonesian vallan Itä-Timorissa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.