Mainos

YK: Köyhyys pahentunut Afrikassa

Köyhyyden syvyyttä on aliarvioitu maailman vähiten kehittyneissä maissa, selviää eilen julkaistusta YK:n raportista. Tilannetta pidetään erityisen huolestuttavana Afrikassa.

Vähiten kehittyneissä maissa keskimäärin neljä viidestä ihmisestä eli alle kahdella dollarilla (eurolla) päivässä vuosina 1995-1999, kertoo YK:n kauppa- ja kehityskonferenssi Unctad raportissaan. Sen mukaan äärimmäisessä köyhyydessä elävien määrä on noussut 49 valtiossa kolmen vuosikymmenen aikana 138 miljoonasta 307 miljoonaan ja saattaa olla 420 miljoonaa vuonna 2015.

Uusien arvioiden mukaan tilanne on pahentunut kaikkein köyhimmissä maissa etenkin Afrikassa samaan aikaan kun äärimmäisessä köyhyydessä elävien määrä on vähentynyt useissa muissa niin sanotuissa kehitysmaissa. -Raportti osoittaa selvästi, että äärimmäistä köyhyyttä on mahdollista vähentää dramaattisesti, sanoi Unctadin pääsihteeri Rubens Ricupero.

Raportin mukaan vähiten kehittyneistä maista 34 sijaitsee Afrikassa, ja niissä melkein yhdeksän kymmenestä ihmisestä yritti selvitä alle kahden dollarin päivätuloilla 1990-luvun jälkipuolella. Keskimääräinen kulutustaso oli alle puolitoista dollaria.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.