"Yhtiön käytäntö" olisi voinut johtaa tragediaan – poliisi joutui maksamaan varastetun auton paikantamisesta 150 dollaria

24 vuotta sitten kidnappattu poika löytyi – katso isän ja pojan tunteikas jälleennäkeminen 2:45
KATSO MYÖS: Kiinalaisisä etsi kidnapattua poikaansa 24 vuotta. Koskettava jälleennäkeminen tallentui videolle.

Volkswagenin Car-Net-paikannuspalvelun asiakaspalvelija ei suostunut aktivoimaan varastetun auton paikanninta, vaikka auton kyydissä oli pieni lapsi ja paikannuspyyntö tuli poliisilta.

Lake Countyn poliisi ei saanut paikannuspalvelu Car-Netiltä apua kaapatun lapsen etsinnässä. Vaikka auton paikantaminen oli teknisesti mahdollista, ei yhtiön asiakaspalvelussa asiaa hoitanut henkilö suostunut suorittamaan paikannusta ennen 150 dollarin maksun maksamista.

Vuosimallin 2021 Volkswagen Atlaksen omistajalla oli aiemmin ollut käytössään palvelu, johon kuului myös auton paikantaminen pyydettäessä, mutta palvelun ilmainen kokeilujakso oli sittemmin päättynyt.

Asiakaspalvelija vaati poliisia maksamaan tilauksen ja paikannuspalvelun aktivoimisesta "yhtiön käytäntöjen" mukaisesti, vaikka konstaapeli oli selittänyt tilanteen vakavuuden puhelimessa.

Auto ja lapsi löytyivät, mutta eivät paikannuspalvelun ansiosta

Yhdysvaltain Volkswagenin mukaan tilanteessa ei oltu noudatettu yhtiön ohjeita, sillä valmistajalla on erikseen tällaisia tapauksia varten laaditut käytännöt. Niissä ohjeistetaan, miten ja millaisissa tilanteissa viranomaisille voidaan antaa tietoa auton sijainnista, vaikka palvelu olisikin umpeutunut. Yhtiön edustajan mukaan paikannus olisi pitänyt aktivoida tässä tapauksessa ja tieto kertoa poliisille.

Kun konstaapeli oli suorittanut asiakaspalvelijan vaatiman maksun, oli varkaudesta kulunut jo puoli tuntia, ja muut viranomaiset olivat ennättäneet löytää auton ilman paikannusfirman apua. 2-vuotias lapsi löydettiin parkkipaikalta vahingoittumattomana.

Paikallinen sheriffi kertoo Facebook-julkaisussaan, että lapsen 34-vuotias äiti loukkaantui yrittäessään estää varkaita viemästä autoa. Raskaana olevalta naiselta murtui useita luita hänen jäätyään varkaan yliajamaksi. Hänen tilansa kerrotaan olevan vakava, mutta vakaa.

Tapaukseen liittyen ei toistaiseksi ole tehty pidätyksiä.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Lue myös:

    Uusimmat