Honda ei paljastanut pöllityn Accordin sijaintia edes poliisille – syynä yhtiön käytäntö

Tällainen on nykyaikainen autovarkaus 1:26
Näin helposti uusi "avaimeton" auto lähtee varkaiden matkaan. Erikoisvalmisteisella laitteella voi kaapata avaimen signaalin vaikka talon sisältä.

Kanadalaismies vakuuttaa, ettei osta enää toista Hondaa.

Mikäli varas sattuu viemään kohtalaisen modernin auton, on olemassa hyvä mahdollisuus siihen, että auton sijainti voidaan jäljittää.

Hondan tapauksessa asian olisi voinut kuvitella onnistuvan helpostikin, sillä kun kanadalaisen Laydh Ablhd'n tuliterä Accord varastettiin keskiviikkona, kävi nopeasti ilmi, että auton paikannin oli päällä. Puhelinkeskuksen päivystäjä kertoi myös saavansa auton reaaliaikaisen sijainnin selville.

Tästä ei kuitenkaan ollut lopulta apua auton saamisessa takaisin, sillä Hondan työntekijä ei suostunut selvittämään auton sijaintia. Syy? Ablhd'lla ei ollut voimassaolevaa HondaLink-tilausta.

Edes poliisin maanittelu ei auttanut, vaan päivystäjä piti kiinni yhtiön linjasta, jonka mukaan paikkatietoa ei luovuteta edes viranomaisille ilman oikeudelta saatua lupaa.

Signaali ehti kadota

Ablhd kertoo, ettei hän ollut edes tietoinen HondaLink-ominaisuudesta, sillä automyyjä ei ollut maininnut sitä. Hän sanoo, että olisi ilman muuta ottanut palvelun, mikäli sitä olisi hänelle tarjottu.

Tilanne oli jo ratketa puhelimessa, sillä Ablhd ilmoitti tilaavansa 150 dollarin eli noin 135 euron hintaisen palvelun vain ja ainoastaan saadakseen auton sijainnin päivystäjältä. Valitettavasti Accordin signaali oli kadonnut sillä välin, kun Ablhd suoritti maksua. Hän sai sentään rahansa takaisin, kun kävi ilmi, ettei palvelusta ollutkaan toivottua hyötyä.

Hondan mukaan asiassa toimittiin kaikkien käytäntöjen mukaisesti. Japanilaisvalmistajan edustaja korosti, ettei heidän puhelinpäivystäjillään ole mahdollisuutta nähdä auton sijaintia, mikäli asiakkaan HondaLink-tilaus ei ole voimassa.

Lähteet: Global News, CarBuzz

Lue myös:

    Uusimmat