Yhteistyötä edesmenneen Marstion kanssa tehnyt Esa Eloranta: "Hän oli nuoruuden idolini"

Esa Eloranta muistelee yhteistyötään Harri Marstion kanssa, joka menehtyi torstaina autokolarissa.

Harri Marstio menehtyi kolarissa torstaina 31. tammikuuta. Syöpää sairastanut Marstio oli menehtyessään 62-vuotias. Mittavan soolouransa lisäksi Marstio muistetaan myös Kultakurkut-yhtyeen jäsenenä.

Yhtyeessä myös vaikuttanut Esa Eloranta muistelee MTV Uutisille tavanneensa Marstion viimeksi vuoden 2018 lokakuussa. Tuolloin Eloranta esiintyi Marstion kotipaikassa Kuusankoskella. Marstion saapuminen paikalle oli vaakalaudalla, koska hän oli huonossa kunnossa imusolmukesyöpänsä vuoksi.

– Marstio oli nuoruuden idolini. Fanitin kovasti tällaisia raspikurkkuja. Kojo oli siihen aikaan idolini, ja kuulin radiosta tämän Romany Violin-kappaleen, ja kävin ostamassa Marstion ensimmäisen levyn, Eloranta kertoo ja jatkaa:

– En olisi silloin voinut kuvitellakaan, että olen vielä samassa bändissä hänen kanssaan. Hieno mies oli kyllä kaiken kaikkiaan.

Idolin kanssa työskentely oli Elorannasta hienoa aikaa. Hänen mukaansa Marstio improvisoi ja lauloi notkeasti. Arvostus Marstiota kohtaan on suuri.

– Oli hienoa huomata, että se äänihän oli ihan maaginen, sellaista ääntä ei ollut kellään muulla.  Sitten huomasin, että hän oli todella hyvä laulaja muutenkin. Laulajana hän oli maanläheinen ja hyvin vapaa sielu.

Marstio oli Elorannan mielestä väsymätön työn sankari, joka jätti jälkensä Suomen musiikkikentälle.

– Hän on tehnyt sadoittain keikkoja joista glamour oli kaukana, mutta ihmiset rakastivat häntä. Hän on minun mielestäni raspikurkkujen kuningas.

Lue myös:

    Uusimmat