Yhteinen loma koettelee parisuhdetta – asiantuntija neuvoo, miten kriisin voi välttää

Parisuhdekouluttaja Marianna Stolbow'n mukaan parisuhteen ongelmat nousevat helposti pintaan lomalla.

Yhteinen kesäloma koituu monen parisuhteen kohtaloksi. Romanttiset odotukset eivät välttämättä toteudu ja loma saattaa kulua riidellessä. Kesän loppuessa myös moni parisuhde päättyy.

Ensitreffit alttarilla -ohjelman asiantuntijana toimivan parisuhdekouluttaja Marianna Stolbow’n mukaan ilmiö johtuu siitä, ettei suhdetta huomioida arjen keskellä. Hänen mukaansa työn ja kiireen taakse on helppo piiloutua ja olla käsittelemättä ongelmia.

– Kun kivi on hiertänyt kengässä 11 kuukautta, kesälomalla on pakko pysähtyä ja ottaa se pois, hän muotoilee.

Yhteiseen lomaan kasautuu valtavasti odotuksia romantiikasta ja yhdessäolosta, jotka eivät välttämättä toteudu. Se aiheuttaa Stolbow’n mukaan pettymyksiä ja riitoja, joiden vuoksi parisuhteen ajatellaan olevan kriisissä.

– Hassusti ajatellaan, että se on yhtä kuin kriisi. Sehän voisi olla myös tilanteen puhdistus, että käydään läpi ne vaikeat asiat, Stolbow sanoo.

Ongelmien kärjistymisen voi Stolbow’n mukaan välttää antamalla parisuhteelle aikaa ja olemalla kiinnostunut kumppanistaan ympäri vuoden, ei ainoastaan lomalla. Hän kehottaa miettimään, tuoko esimerkiksi harrastus iloa ja energiaa arkeen, vai onko se vain pakokeino, jonka avulla voi vältellä kumppanin näkemistä.

Ensitreffit alttarilla alkaa AVAlla tiistaina 3.9. klo 21.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja