Michael Moore tylyttää mediaa – "Donald Trump ei ole missään vaiheessa ollut mikään vitsi"

Ohjaaja kiteytti miljoonien yhdysvaltalaisten näkemykset presidentinvaaleista.

Kantaaottavista dokumenttielokuvistaan tunnettu ohjaaja Michael Moore julkaisi eilen keskiviikkona Facebookissa päivityksen, joka on noussut valtavaksi hitiksi.

Mooren postaus on kerännyt yhden päivän aikana lähes 380 000 tykkäystä ja sitä on jaettu lähes 200 000 kertaa. Ohjaajan päivitys on niin sanottu To-Do List, eli lista päivän aikana tehtävistä asioista.

– Demokraattisessa puolueessa pitää tapahtua vallankumous ja puolue on palautettava kansalle. Puolue on pettänyt omansa täydellisesti, Moore ruoskii.

– Kaikkien on lopetettava väitteet siitä, että ovat shokissa tai tyrmistyneitä. Se on vain osoitus siitä, että on elänyt kuplassa ja USA:n kansalaisten ahdinko on jäänyt tyystin huomaamatta. Kansan viha molempia valtapuolueita vastaan on kasvanut vuosi vuodelta, purkautuen lopulta protestiääninä Trumpille. Trumpin voitto ei ollut yllätys. Trump ei ole ollut missään vaiheessa mikään vitsi. Median vähättely kasvatti hänen suosiotaan koko ajan.

Moore kirjoittaa, että kaikille ennusteiden ja gallupien tekijöille sekä sokeasti ennalta tehdyn käsikirjoituksen mukaan toimineille toimittajille, jotka eivät suostuneet näkemään ja uskomaan, mitä USA:ssa oikeasti tapahtui ennen vaaleja, tulee antaa potkut.

– Jokaisen demokraattisen puolueen jäsenen, joka heräsi tänään ilman samanlaista taistelutahtoa ja tarmoa kuin millä republikaanit ovat taistelleet presidentti Barack Obamaa vastaan koko tämän pian päättyvän kahdeksan vuoden presidenttikauden ajan, tulee astua sivuun ja antaa tilaa niille, jotka ovat valmiita lopettamaan sen ilkeyden ja hulluuden, joka on alkamaisillaan.

Katso alla Michael Mooren Facebook-päivitys kokonaisuudessaan.

Muun muassa George W. Bushia ja Yhdysvaltojen hallitusta vahvasti kritisoineesta Fahrenheit 9/11 -dokumenttielokuvasta tunnettu Moore on tehnyt dokumentin myös Donald Trumpista.

Vuonna 2002 hän voitti parhaan dokumenttielokuvan Oscarin amerikkalaista asehulluutta kritisoineesta Bowling for Columbine -elokuvasta.

Lue myös:

    Uusimmat