Futistähti suurissa ongelmissa - vaimon "rasistiset ja väkivaltaiset" some-postaukset aiheuttivat kohun

MLS-seura LA Galaxy tulee keskustelemaan serbialaisen huippuhyökkääjänsä Aleksandar Katain kanssa hänen vaimonsa hälyttävistä kommenteista sosiaalisessa mediassa tänään torstaina. Keskiviikkoyönä julkaistussa tiedotteessa amerikkalaisseura tuomitsi kyseiset julkaisut "rasistisiksi ja väkivaltaisiksi".

Tea Katai julkaisi tällä viikolla Instagram-tilinsä story-osioon materiaalia Black Lives Matter -liikkeen mielenosoittajista. Yhteen julkaisuun hän oli lisännyt raastavan käskyn "tappaa" kaikki mielenosoittajat. Toisessa julkaisussaan hän kutsui mielenosoittajia "vastenmieliseksi karjaksi".

LA Galaxyn riveissä vasta kahdesti pelannut Katai kieltäytyi hyväksymästä hänen vaimonsa some-postauksia hänen omalla Instagram-tilillään keskiviikkoiltana. Katai pahoitteli kommenttien aiheuttamaa tuskaa ja kertoi ottavansa niistä myös itse vastuun.

– Minä en jaa näitä näkemyksiä tai salli sellaisia perheessäni. Minä olen jyrkästi valkoista ylivaltaa, rasismia ja värillisten ihmisten väkivaltaa vastaan. Black lives matter. Tämä oli virhe minun perheeltäni ja aion ottaa siitä täyden vastuun. Aion pitää huolta siitä, että sekä minä että perheeni teemme tarvittavat toimenpiteet oppiaksemme, ymmärtääksemme, kuunnellaksemme ja kannustaaksemme mustaa yhteistöä, Katai kirjoitti.

29-vuotias Katai siirtyi Los Angelesiin ilmaisella siirrolla viime joulukuussa, kun hänen kaksivuotinen sopimuksensa Chicago Firen riveissä umpeutui. Laitahyökkääjä teki entisen seuransa riveissä yhteensä 18 maalia 62 otteluun. Hän on pelannut yhdeksän ottelua Serbian A-maajoukkueessa, esiintyen kolmesti viime vuoden EM-karsinnoissa.

Katai siirtyi Yhdysvaltoihin espanjalaisseura Alavesin riveistä vuonna 2018. Hän on pelannut uransa aikana myös Serbiassa ja Kreikassa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja