Yhdysvaltoja jännityksessä pitänyt tiikerijahti sai onnellisen lopun – poliisi julkaisi hellyttävän videon

1:27
Tällaisen hellyttävän videon poliisi julkaisi tiikerin löydyttyä

Yhdysvaltojen Houstonissa on ollut viikon ajan käynnissä erikoinen tiikerin etsintäoperaatio. Kadoksissa ollut tiikeri löydettiin lauantaina ja eläin on nyt viranomaisten huomassa.

Koko tarina sai alkunsa viime viikonloppuna, kun vapaana liikkunut bengalintiikeri aiheutti pelkoa houstonilaisessa naapurustossa.

Kyseessä oli yhdeksän kuukautta vanha "India"-niminen tiikeri, joka liikkui vapaana.

Eläin meinasi joutua vapaana olevan poliisin ampumaksi, sillä hän oli kuullut vapaana liikkuvasta tiikeristä naapuruston keskusteluryhmästä. Poliisi oli mennyt paikalle aseensa kanssa.

Omistaja aneli armoa

Tuolloin tiikerin omistaja, Victor Hugo Cuevas, oli tullut ulos ja anonut armoa, ettei tämä tappaisi eläintä. Hän vei eläimen sisälle ja otti sen autoonsa. Cueavas poistui paikalta ennen kuin lisää poliiseja ehti paikalle selvittämään tilannetta.

Cuevas onnistui aluksi välttämään poliiseja, mutta hänet pidätettiin viime maanantana äitinsä luota. Tiikeri ei kuitenkaan ollut enää hänen hallussaan.

Tämän jälkeen alkoi suuri tiikerin etsintäoperaatio.

Miestä epäillään poliisien välttelyn lisäksi myös vuonna 2017 tapahtuneesta murhasta. Hän oli tapahtumahetkellä vapaalla jalalla takuita vastaan.

Näin tiikeri löydettiin

Poliisin mukaan tiikeri löydettiin eilen lauantaina. Tiikerin kerrotaan olevan vahingoittumaton ja hyvässä kunnossa.

Yllä olevalla videolla nähdään, kuinka tiikeri on poliisien huomassa. Eläimelle annetaan juomaa ja poliisi silittelee sitä.

Poliisin mukaan tiikerin toinen omistaja, Victorin vaimo Gia Cuevas kääntyi viranomaisten puoleen ja kertoi tiikerin sijainnin. Poliisin mukaan naista ei tällä hetkellä syytetä mistään. Tiikeriä pidettiin houstonilaisella tennisklubilla.

Houstonissa on laitonta pitää tiikeriä tai muita villieläimiä kotonaan ilman asianmukaista syytä ja lupaa.

India-tiikeriä pidetään tällä hetkellä kaupungin eläinsuojassa. Tämän jälkeen eläin kuljetetaan villieläimille tarkoitetulle rauhoitusalueelle.

Lähteet: CNN, ABC, ABC, NBC

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja