Käärmejahti käynnissä! Päiviä kateissa olleen myrkkykobran uskotaan luikertelevan texasilaiskaupungissa – sairaalat valmiudessa puremien varalta

Myrkyllinen kobra kauhistuttaa teksasilaisessa naapurustossa Grand Prairien kaupungissa. Afrikkalainen kobra on ollut kateissa tiistaista lähtien.

Viranomaisten mukaan kadonneen käärmeen liikkeistä ei ole tietoa. Viranomaiset eivät ole myöskään aivan varmoja, onko käärme edelleen piilossa jossain kotitalossaan.

Kyseessä on mustahuulikobran eräs muunnos (Naja savannula). Etsittävä käärme on reilut 180 senttiä pitkä.

Grand Prairien alueella asuu noin 200 000 ihmistä ja alueelle on asetettu ansoja matelijan pyydystämiseksi. Myös viranomaiset ja matelijoiden poistamiseen erikoistuneet asiantuntijat ovat etsineet karkulaista.

Alueen sairaalat on hälytetty siltä varalta, että käärme pääsee pistämään jotakuta. 

Tilanne käynnistyi tiistaina iltapäivällä sikäläistä aikaa, kun omistaja huomasi käärmeen häkin olleen tyhjä. Tämän jälkeen hän teki ilmoituksen hätänumeroon.

Viranomaiset ovat varoittaneet alueen asukkaita, ettei eläimeen pidä kajota, jos sen havaitsee jossain. Toistaiseksi käärmeestä ei ole tihkunut yleisön vihjeitä.

Käärmeen omistaja kertoo KTVT-kanavalle uskovansa, että eläin on jo kuollut. Poliisin mukaan omistajalla oli osavaltiotason lupa pitää käärmettä. Kaupungin viranomaiset selvittävät kuitenkin, onko omistaja rikkonut paikallisia lakeja tai asetuksia villieläinten pidosta.

Lähde: CNN.

Lue myös:

    Uusimmat